Ce poti face intr-un oras ca Brasovul

Construita de Neagoe Basarab in secolul al XV-lea, Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae se afla in inima Scheilor. In curtea bisericii se afla prima scoala romaneasca, infiintata in 1495, transformata intr-un muzeu in care putem vedea si o tiparnita care a apartinut intemeietorului scolii.

Strada Sforii este una din curiozitatile orasului, avand o latime cuprinsa intre 111 si 135 cm, strada despre care se spuna ca este cea mai ingusta din Europa. In apropierea acesteia se afla Poarta Schei, construita in anul 1827 pentru a desparti orasul sasesc de romanii care traiau in satul Schei, la periferie. Tot aici se afla si Poarta Ecaterina, mult mai veche (1559), fiind locul prin care puteau intra romanii in Brasov, doar dupa ce plateau o taxa, si in anumite zile.

Nu ratati sa vizitati Muzeul de Arta, Teatrul Dramatic „Sica Alexandrescu”, Opera Brasov sau Filarmonica „Gheorghe Dima”.

Ce mancam?
Nu puteti ajunge in Brasov fara sa incercati specialitatile sasesti, care sunt preparate dupa retete vechi, traditionale, si au o savoare aparte. Gustati din salata saseasca cu carnaciori, supa cu gulas, friptura de porc la cuptor, cu garnitura de orez cu ciuperci si varza rosie. Antricotul de vaca la cuptor cu cartofi sasesti, tocanita din ciuperci de padure cu mamaliguta, sau varza saseasca cu carnaciori sunt printre cele mai apreciate meniuri.

Ca modalitate de entertainment, puteti apela la o firma de inchirieri autorulote si sa vizitati orasul intr-o modalitate de neuitat.