Studenția este o bună etapă de formare a unui om

Studenția este o perioadă foarte frumoasă din viața tuturor celor care aleg să meargă mai departe de liceu din punct de vedere al studiilor. Chiar dacă unii spun că „nu se merită să mai faci o facultate în ziua de azi”, eu am o altă părere despre acest lucru. Chiar dacă nu poți sau nu ai de gând să studiezi în domeniul pe care-l studiez, trebuie să ne bucurăm chiar și de faptul că putem frecventa o facultate timp de câțiva ani, ani în care vom cunoaște foarte multe persoane care ne vor putea ajuta în viitor în tot ceea ce avem de gând să facem.

Modul de gândire diferit al unora nu poate deloc rău, ba dimpotrivă, ne ajută să ne punem mai multe semne de întrebare și să învățăm foarte multe lucruri productive de la fiecare în parte. Pe lângă faptul că este o bună etapă de educație, facultatea reprezintă și un bun loc de întâlnire pentru niște oameni cu aceleași plăceri, dar cu idei diferite. Mai multe idei despre un anumit domeniu pot duce la lucruri frumoase, dacă sunt puse și în aplicare.

Mi-a plăcut mereu să mă motivez cu orice, să văd mai mult partea plină a paharului și să mă întreb de cele mai multe ori ce aș putea eu să învăț din anumite situații. Modul meu de gândire mi s-a format în timp cu ajutorul unor oameni înțelepți, dar și cu ajutorul cărților de dezvoltare personală pe care le-am citit în anii trecuți și pe care am de gând să le recitesc în viitorul apropiat.

Tagged as: