Stivuitoare noi sau second-hand?

Manipularea si transportarea materialelor de dimensiuni mari si greutati considerabile nu a putut fi niciodata mai simplu de realizat decat cu ajutorul unui stivuitor. O masinarie ideala pentru depozitele firmelor in care se stocheaza paleti cu marfa, produse sau materiale de constructii.

Principalul motiv pentru care un stivuitor este util intr-un depozit este simplificarea si eficientizarea fortei de munca. Astfel, angajatii nu vor mai fi nevoiti sa isi foloseasca propria forta pentru a manipula paletii, ci se vor folosi de puterea stivuitorului.

Datorita acestei practici, riscul de accidentare este redus la mininum. Noile modele de stivuitoare Jungstars sunt prevazute cu elemente de siguranta ultra-moderne. Siguranta la locul de munca este un criteriu obligatoriu din punct de vedere legislativ. Puteti minimiza orice risc, dar si efortul angajatilor, atat timp cat stivuitorul este utilizat in conditii normale.

Indiferent de marimea si volumul de munca al firmei, un stivuitor calitativ este utilajul must-have. Totusi, intre unul nou si unul second-hand, ce ati alege? In prezent beneficiile pe care le veti avea in cazul in care veti alege un stivuitor second-hand le pot depasi considerabil pe cele ale unei investitii intr-un utilaj nou.

4 avantaje ale unui stivuitor second-hand

Pentru a beneficia de avantaje reale, o atentie deosebita trebuie acordata partenerului pe care il alegeti. Achizitia unui utilaj calitativ se raporteaza si la experienta si modul de lucru al furnizorului. Astfel, profesionalismul, dar si recenziile fostilor clienti pot fi o carte de vizita perfecta pentru Jungstars.

Iata doar 4 avantaje pe care le aveti daca alegeti varianta second-hand in detrimentul unui stivuitor nou:

  • Pretul. Fara nicio indoiala, pretul este considerabil diferit. Un produs nou si unul second-hand pot avea exact aceleasi caracteristici, insa eticheta va face diferenta. Utilajele noi sunt uneori mult prea scumpe pentru ca o afacere mica sa si le permita.

Tocmai datorita acestui motiv, masinariile second-hand au inceput sa fie din ce in ce mai cautate. Dupa o prima achizitie si folosire, marea majoritate a persoanelor au constatat faptul ca nu exista dezavantaje din punct de vedere al calitatii stivuitorului. Nu renuntati la ideea de a dezvolta business-ul, ci adaptati investitia la posibilitati si rentabilitate!

  • Disponibilitate. Este foarte important ca furnizorul de la care alegeti sa achizitionati stivuitorul second-hand sa aiba disponibilitatea de a-l livra imediat. Momentul in care un client se decide sa faca aceasta achizitie este si momentul in care acesta are nevoie de el. Astfel, stivuitorul este deja verificat din punct de vedere tehnic si pregatit pentru livrare.

Acest este un criteriu de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti compania cu care lucrati. O firma care detine un numar mai mare de stivuitoare va raspunde prompt cerintei voastre in orice moment, indiferent de perioada din an. Acest lucru reprezinta un avantaj pentru clientii care au nevoie in scurt timp de ajutorul unui astfel de utilaj.

  • Riscul de defectare este redus. In urma achizitiei unui stivuitor second-hand, nu vor decurge si alte investitii neasteptate in reconditionare. Acesta se afla in perfecta stare pentru utilizare si nu necesita inlocuiri sau cheltuieli neasteptate.
  • Diversitate. Pentru a acoperi o arie mai larga de cerinte ale clientilor, stivuitoarele second-hand se pot gasi intr-o mare diversitate. Astfel, peste 600 de variante de stivuitoare sunt pregatite sa ajunga in mainile persoanelor care au nevoie de ajutor in manipularea produselor de mare greutate.

Stivuitoarele second-hand vin chiar si cu garantie

Suntem obisnuiti sa urmarim indeaproape acest detaliu atunci cand achizitionam un nou produs. Garantia unui utilaj ne certifica faptul ca ne putem folosi de acesta pe o perioada de timp fara a intampina probleme tehnice sau defectiune. In plus, faptul ca firma cu care colaborati va ofera o astfel de garantie poate insemna si ca acestia au incredere in utilajele inchiriate sau comercializate.

Este recomandat sa studiati cu atentie documentul care va ofera garantia utilajului inchiriat sau cumparat. Stivuitorul nu este acoperit de garantie in orice situatie, ci doar in anumite situatii care nu tin de utilizarea incorecta a acestuia sau a unor accidente influentate de natura sau alti factori similari.

Chiar si in cazul stivuitoarelor second-hand sunt prezente garantiile din partea furnizorului. Perioada de garantie este aceeasi cu cea a utiliajelor noi, respectiv 12 luni. Cu atat mai mult, cu aceasta garantie nu veti simti diferenta intre o noua achizitie si una second-hand. In baza acestui aspect, de-a lungul timpului, s-a dovedit ca reticenta in a achizitona stivuitoare second-hand s-a diminuant masiv.

Tagged as: