Utilizarea camerelor de supraveghere pentru securitatea locuintei

Utilizate in istorie de catre infanterie ca un instrument de monitorizare al traficului, camerele de securitate devin o arma la alegere impotriva terorismului si criminalitatii din intreaga lume.

Iata cateva optiuni pentru utilizarea camerelor de supraveghere, pentru atunci cand va veti decide sa suplimentati protectia locuintei dumneavoastra:

  1. Camerele de securitate prevazute cu wireless: Daca doriti sa ascundeti partial camerele de vazul celorlalti, camerele de securitate wireless sunt o optiune bune. Aceste tipuri de camera au devenit foarte populare, pentru ca ele pot fi amplasate practic oriunde, intrucat nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu firele. Reprezinta, de asemenea o solutie estetica.Nu in ultimul rand, camerele wireless devin din ce in ce mai putin costisitoare, intrucat tehnologia evolueaza neincetat si in fiecare an serviciile de securitate se imbunatatesc: atat in ce priveste procesul manufacturarii si al designului, cat si in ce priveste optiunile care se pot instala.
  2. Sistemele de supraveghere video pentru locuinte: precum majoritatea tehnologiei disponibile, costul sistemelor de securitate pentru locuinte s-a redus mult in ultimii, ani iar sistemele de supraveghere video nu sunt exeptie. Cu o instalare profesionala, camerele de supraveghere pot fi conectate la un monitor sau la televizor – nu mai sunt necesare monitoare speciale pentru a vedea imaginile.
  3. Aceasta este cea mai buna modalitate prin care parintii isi pot proteja copiii 24 ore pe zi, 7 zile/7, vazandu-si in acelasi timp de propriile lucruri in acel timp. Camerele de securitate vor veghea impotriva posibilelor acte de violenta si abuz asupra copiilor si vor face posibila monitorizarea babysitterului insarcinat cu cresterea copiilor tai.
  4. Locatiile pentru instalarea camerelor video: Pentru a asigura o monitorizare de calitate a locuintei dumneavoastra, amplasarea camerelor de securitate este de o importanta cruciala. Plasarea inteligenta a sistemelor de supraveghere video si a sistemelor de interfonie, cuplate de un recorder, va va permite sa monitorizati ce se intampla in fiecare moment in afara casei. Veti putea de asemenea sa identificati cu usurinta o persoana cunoscuta.
  5. Aveti grija la buget: Pentru cei care nu isi permit sau nu vor sa investeasca in achizitionarea unor sistemele de protectie foarte scumpe, exista cateva masuri temporare pe care le puteti folosi. Achizitionarea unor camere de securitate falsa se poate lua in calcul daca aveti un buget restrans si inca nu va puteti permite un sistem adevarat de securitate. Camerele de supraveghere false pot fi instalate in interiorul casei dvs. sau in exterior. Puteti folosi astfel de dispozitive in mai multe locuri din curte sau in preajma intrarilor. Aceste camere functioneaza ca o „sperietoare de ciori” pentru hotii de locuinte.

In concluzie, nu exista indoiala pentru faptul ca societatea inca se obisnuieste cu prezenta camerelor de securitate si ca sunt multe persoane care nu se simt inca confortabil cu existenta sau instalarea acestora. Cu toate acestea, camerele de securitate video, sistemle de interfonie sau sistemele de avertizare incendiu va vor imbunatati cu peste 80% siguranta locuintei si protectia dumneavoastra si a celor dragi.