Ținute office pentru doamnele elegante

Alegerea stilului vestimentar este impus, de cele mai multe ori, de locul în care sunt purtate ținutele. Astfel că, femeile care lucrează la birou, aleg să poarte ținute office, motivele fiind mai mult decât evidente. În primul rând, mediul de lucru le induce o astfel de abordare, fiind necesară o prezență femenină care să inspire seriozitate și, în al doilea rând, sunt reprezentantele directe ale obiectului de activitate al companiei, imaginea firmei sau a instituției. Acest stil caracteristic muncii de la birou sau activităților cu un anume grad de seriozitate nu este reprezentat intru totul de fuste sau rochii. O femeie dornică de a purta o ținută office poate face acest lucru cu succes și cu ajutorul unei perechi de pantaloni și o cămașă.

Ținutele office pot fi purtate și în alte contexte

Cu toate că premisele pe care se merge în cazul unor astfel de ținute office sunt de muncă la birou, această combinație stilistică poate fi purtată și în alte cadre. Ținând cont de cele menționate anterior, cu siguranță nu va fi potrivită o ținută office pentru o seară la o terasă cu prietenii, însă va fi alegerea cu care nu veți da greș în cazul unui interviu. De asemenea, dacă sunteți delegată să discutați cu anumite persoane în cadrul unei întâlniri de afaceri sau dacă vi se face o invitație la un restaurant cu parteneri profesionali, o astfel de ținută reprezintă outfitul perfect.

Cum se compune corect o ținută office?

Un mit extrem de viral este cel potrivit căruia ținutele office sunt compuse doar din alb și negru. Iubitoarele acestui stil sunt, cu siguranță, femei care au explorat până în acest moment zonele acestor ținute office și care au sesizat singure faptul că a te îmbrăca office nu se limitează la non-culori. Stilul office permite îmbinarea culorilor calde, jocuri de nuanțe și contraste, însă limita la care se oprește este cea a culorilor neon. În momentul în care ai în outfit-ul tău o astfel de culoare, accentul se deplasează de la office spre alte direcții.

Pentru a compune o astfel de ținută și pentru a nu da greș, pentru început alegeți ceea ce este mai simplu, dar nu va limitați. Culorile calde sau cele „prăfuite” îmbinate în combinații plăcute vizual vă  vor susține în demersurile dvs de a crea ținute office reușite. În cazul în care aveți curajul de a explora, puteți adăuga culori mai deosebite, precum verde sau roșu.

Cele mai potrivite piese vestimentare în stilul office

Potrivite pentru acest stil sunt toate articolele vestimentare care respectă criteriile de seriozitate și eleganță impuse de stilul office. Astfel că, potrivite pentru crearea unor ținute office  sunt rochiile, cămășile, pantalonii eleganți și fustele. Cămășile cu model pot fi cu ușurință îmbinate cu o fustă simplă, neagră sau cu o pereche de pantaloni evazați în partea de jos, tot negri. În cazul în care alegeți o cămașă albă, riscați, explorați și încercați o pereche de pantaloni eleganți verzi sau roșii, iar în picioare o pereche de pantofi cu toc potriviți nuanței alese.

Articole Recomandate