Cum știu să aleg mașina potrivită pentru nevoile mele

Cum știu să aleg mașina potrivită pentru nevoile mele

Industria producătoare de automobile cuprinde o sferă largă de firme și companii care se ocupă cu proiectarea, asamblarea și vânzarea de vehicule. Având în vedere diversitatea din jur, ne putem simți copleșiți în momentul în care suntem nevoiți sau pur și simplu vrem să achiziționăm un vehicul.

Acest sector reprezintă unul dintre cele mai dezvoltate ramuri economice, deoarece raportul cerere-ofertă este unul extrem de ridicat. Și totuși, cum trebuie să punem problema și care sunt criteriile după care trebuie să ne ghidăm în momentul achiziționării unui vehicul nou?

Dacă aruncați o privire în trafic, veți observa că mulți români dețin mașini extrem de scumpe, comparativ cu salariile pe care le primesc. A face un împrumut în bancă pe o perioadă lungă de timp se pliază cu adevărat pe nevoile tale? Din păcate, cei mai mulți dintre români nu fac diferența dintre o nevoi și dorințe, motiv pentru care ajung să se îndatoreze mulți ani pentru a-și achiziționa o mașină scumpă de care, cel mai probabil, nu are nevoie.

Ne-am obișnuit să facem o asociem între nevoi și confort, ceea ce nu e tocmai un mod de viață sustenabil. Având în vedere diversitatea modelelor și brandurilor de mașini de pe piață, ne putem identifica modelul ideal în funcție de nevoile pe care trebuie să le îndeplinească și, bineînțeles, de un buget corect care să nu necesite rate la bănci pe perioade îndelungate. Potrivit unui raport publicat pe thecars.ro, bugetul alocat unui nou vehicul ar trebui să reprezinte suma salariilor adunate pe o perioadă de 12 luni împărțit la 2.