Inchirierea unui generator electric: cum sa alegi echipamentul?

Inainte de a inchiria grupul electrogen, exista cateva criterii de selectie de care ar trebui sa tii cont. In primul rand, trebuie sa fii interesat de calitatea curentului pe care il furnizeaza. Prin urmare, poate fi monofazat de 200V sau trifazat de la 380 la 400V. Puterea sa de pornire trebuie sa corespunda cu 1,2 ori consumul dispozitivelor tale conventionale si de 3,5 ori mai mare decat al dispozitivelor tale asincrone.

Mai simplu, daca esti in cautarea unui generator pentru a face niste lucrari de bricolaj, se recomanda sa inchiriezi un generator monofazat de la 2 la 10 kVa. Pentru lucrari mai importante, un dispozitiv trifazat de 5 pana la 12 kVa va fi mai potrivit.

In afara de puterea generatorului tau, exista si alti factori, nu mai putin importanti, de luat in considerare.

Poluare fonica

Nivelul sonor al unui grup electrogen este un criteriu de selectie foarte important. Intr-adevar, in functie de contextul sau de utilizare si de zona ta de locuit, un generator va fi considerat mai mult sau mai putin zgomotos. Intr-adevar, daca pe un santier un dispozitiv de 90 de decibeli poate fi considerat acceptabil, intr-o zona locuita, un dispozitiv cu o poluare fonica mai redusa va fi mai confortabil.

Autonomie

Autonomia unui grup electrogen variaza de la un model la altul si depinde in principal de capacitatea rezervorului si de nivelul de consum al aparatului. De asemenea, va fi necesar sa se ia in considerare modul in care va fi utilizat dispozitivul.

Sistemul de pornire

Unele grupuri electrogene au un sistem de pornire automata. Aceasta este cea mai confortabila solutie daca esti in cautarea unui dispozitiv care sa preia controlul in cazul unei intreruperi de curent. Alte modele pot fi pornite de la distanta. Acesta este modelul ideal daca doresti sa poti porni si opri echipamentul fara a fi nevoie sa te deplasezi de fiecare data.