Stim deja cat de extraordinare sunt piersicile, mai ales cele culese din curtea bunicilor de la tara, naturale si fara a fi suferit tot felul de tratamente chimice.
Numarul mare de beneficii pentru sanatate, precum si un numar redus de calorii fac din piersici un fruct pe care trebuie sa-l avem in permanenta in fructiera. Sucul de piesici aduce un aport important de vitamine, precum vitaminale A, B1, B2, C, E si B9, alaturi de alti nutrienti care contribuie la mentinerea unui organism sanatos.
Pe langa vitaminele enumerate mai sus, potasiul este un mineral important continut in sucul de piersici, important pentru intarirea musculaturii inimii, tratamentul si prevenirea hipertensiunii arteriale.
Un alt beneficiu adus de sucul de piersici este echilibrarea florei intestinale, datorita continutului alcalin, tratarea gastritei si eliminarea parazitilor intestinali fiind iarasi utilizari frecvente ale sucului de piersici.
Intarirea sistemului imunitar poate fi stimulata de asemenea cu sucul de piersici, avand in vedere continutul de vitamina B2, B1 si A, vitamine care mai favorizeaza si dizolvarea pietrelor la rinichi.
Femeile gravide pot consuma fara niciun fel de restrictie sucul de piersici, datorita continutului de fier si potasiu, prevenind astfel instalarea starilor de anemie.