Mobilier tineret – set sau piese separate

Fiecare piesa de mobilier din locuinta ne reprezinta intr-un fel sau altul. Alegem ceea ce ne place, iar gusturile sunt in functie de anumite pretentii, standarde sau asteptari. Un mobilier tineret trebuie sa intruneasca mai multe conditii pentru a putea fi, pe de o parte, functional, iar pe de alta parte, placut din punct de vedere estetic.

Foarte multe persoane aleg sa achizitioneze mobilierul pentru tineret sub forma unui set pentru ca decizia este mult mai simpla de luat. O perspectiva asupra mai multor piese de mobilier din game diferite cu ajutorul carora sa se compuna un set nu este la indemana oricui. Este important sa stiti totusi ca nu este nevoie de o pregatire intensa, ci de mult timp la dispozitie.

De altfel, atunci cand alegeti un set de mobilier aveti certitudinea ca nu veti da gres in ceea ce priveste nuanta. Unele coduri de culoare, desi foarte specifice pe site-urile furnizorilor pot sa difere, neexistand un catalog universal de nuante. Astfel, incaperile locuintelor pot deveni cameleonice intr-un sens foarte neplacut.

Fiecare dintre spatiile de lucru sau de locuit trebuie sa fie amenajate cu stil pentru ca isi pot pune amprenta in starea de spirit sau productivitatea cotidiana. Astfel, alegerea mobilierului trebuie sa fie facuta cu mare atentie si tinand cont de cateva aspecte relevante.

3 detalii pe care sa le urmariti atunci cand achizitionati mobilier tineret

  1. Materialul. Materialul pieselor de mobilier este cel care face diferenta din punct de vedere al duratei de folosinta, dar si a aspectului. O piesa de mobilier poate ramane functionala pe o perioada mai lunga de timp, dar se poate degrada din punct de vedere estetic. Astfel, chiar si in aceste circumstante, veti simti nevoia de o schimbare care va va costa bani.

Unul dintre cele mai apreciate materiale pentru piesele de mobilier tineret este MDF (citeste aici mai multe detalii despre MDF) datorita grosimii sale. De asemenea, pe acest material nuantele se vad exceptional de bine, iar luciul arata foarte placut. Pe un loc la fel de bine cotat se afla si PAL-ul melaminat, fiind si acesta cunoscut pentru rezistenta si aspect deosebit.

  1. Functionalitatea. Un mobilier pentru tineret trebuie sa fie compact si foarte bine compartimentat. Numarul mare de obiecte, accesorii sau articole vestimentare ce se afla intr-o astfel de camera necesita diverse spatii de depozitare. Cu cat piesele de mobilier sunt mai bine compartimentate, cu atat ordinea poate fi mentinuta mai usor.
  2. Dimensiunea. Toate incaperile, in special dormitorul, trebuie mobilate cu stil si sa nu fie incarcate. O camera cu aspect spatios este o camera luminoasa care va oferi o senzatie de bine oricui ii va pasi pragul. Amenajarile cu aspect lejer sunt foarte apreciate de persoane de toate varstele.