Ce sunt ochelarii de soare cu filtru de polarizare si la ce se recomanda

Cu timpul, pare ca atat tehnologia, cat si industria au evoluat foarte mult, astfel ca in momentul in care vorbim despre clasica pereche de ochelari de soare, nu putem spune ca e vorba de acel simplu accesoriu pe care il poarta aproape oricine. Iar, pare ca pe piata au inceput sa castige capital si acei ochelari de soare cu filtru de polarizare, iar tocmai despre acesti ochelari vom vorbi pe parcursul acestui articol, pentru a vedea cu ce sunt ei mai speciali decat ceilalti.

Pentru inceput, putem spune ca aceste lentile polarizate sunt recomandate in special persoanelor ce isi desfasoara activitatea in aer liber sau petrec foarte mult timp afara. Am pute remarca aici activitati precum inotul, ciclismul, etc.

Ce sunt ochelarii de soare cu filtru de polarizare?

Caun prim exemplu, in momentul in care conducem, ne putem expune unui nivel prea puternic de lumina, iar pentru ca ochtii tai sa fie protejati cat mai bine fata de razele extrem de daunatoare, pana ca si un medic ar putea sa iti recomande sa utilizezi o pereche de ochelari de soare cu lentile polarizate.

Anumite persoane cunosc faptul ca acest gen de ochelari iti pot oferi acea protectie de care ai nevoie in cazul si in momentul expunerii la soare si la radiatiile extrem de daunatoare, pe cand ochelarii clasici de soare nu iti pot oferi aceasta protectie de care ochii tai si implicit tu, aveti nevoie. Asa cum spune si denumirea ochelarilor, ei pot functiona pe baza unui anumit proces fizic ce poarta denumirea de polarizarea luminii.

Mai clar, lumina de la Soare sau cea care vine din alte parti se poate imprastia in mai multe directii. Tocmai din cauza acestui lucru, in momentul in care lumina se va lovi de o suprafata plana,  de acea suprafata tip oglinda, ea se va reflecta ochiului uman la o intensitate foarte mare, facand ca acea suprafata sa fie extrem de stralucitoare

Ochelarii ce au lentilele polarizate au in componenta lor un filtru ce reuseste sa absoarba lumina orizontala, astfel va reusi sa permita numai luminii verticale sa treaca prin lentila. Datorita acestui lucru, ele vor reusi sa reduca considerabil intensitatea stralucirii de pe unele suprafete cum ar fi apa, gheata sau chiar si asfaltul.

O expunere prea lunga la aceasta stralucire poate sa duca la probleme serioase ale ochiului, cu timpul putand chiar sa produca afectiuni destul de grave cum ar fi cataracta. Insa, pentru a putea sa eviti astfel de probleme, iti recomandam sa  porti astfel de ochelari cu lentile polarizate, in special daca ai de petrecut prea mult timp in are liber, daca desfasori activitati in aer liber, expunandu-te astfel la razele nocive ale Soarelui

Deci, putem sa observam ca datorita tehnologiei si industriei, care au evoluat, ochelarii de soare au ajuns sa se transforme dintr-un simplu accesoriu purtat pentru a arata cat mai bine, mai casual, intr-un accesoriu aproape de nelipsit in momentul in care razele solare sunt puternice. Asadar, in acele momente, mai ales cand esti nevoit sa conduci sau sa desfasori anumite activitati in aer liber, pentru ca ochii tai sa fie cat mai bine protejati, opteaza pentru aceasta pereche de ochelari de soare ce are in componenta sa acel filtru de polarizare.