Cum alegi o pereche de ochelari de soare pentru barbati, astfel incat sa ai protectie maxima fata de radiatiile UV

ochelari de soare pentru barbati

In prezent, purtarea ochelarilor de soare a devenit un “must have”, iar aici urmeaza sa discutam despre cum alegi cea mai buna pereche de ochelari de soare barbati si de ce anume sa tii cont in alegerea unui astfel de accesoriu.

Indiferent de sexul persoanei ce va purta ochelarii, acestia au devenit ceva esential in protejarea ochilor fata de nocivele radiatii, radiatii ce ar putea duce la aparitia unor probleme destul de serioase precum cataracta si nu numai.

Tocmai de aceea, un prim criteriu in alegerea unei ochelari de soare barbati tine de protectie pe care accesoriul poate sa ti-o ofere fata de razele solare. Din punct de vedere al radiatiilor UV, exista trei tipuri de radiatii: radiatiile UVA, UVB si UVC.

In cazul in care iti doresti o pereche de ochelari de soare care sa iti ofere cea mai inalta protectie impotriva acestor radiatii, ar trebui sa alegi ochelarii ce iti ofera o protectie UV400. Ce inseamna acest lucru? Ca lentilele ochelarilor tai vor putea sa blocheze radiatiile pana la 400 de nanometri, astfel ca ochii tai urmeaza sa fie protejati si de cea mai mica urma de radiatie.

Totodata, trebuie sa tii cont si de alte caracteristici cum ar fi nuanta lentile si daca aceasta iti poate permiti sa deduci clar culorile.

Totodata, pe piata exista si ochelari ce au lentila polarizata si pot sa blocheze reflexiile nedorite? Astfel, iti recomandam sa alegi o pereche de ochelari de soare cu o astfel de lentila, pentru a putea preveni reflexiile nedorite in anumite suprafete plane, cum ar fi chiar carosabilul atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate. Astfel, o pereche de ochelari de soare cu o lentila polarizata ar putea sa reprezinte cea mai buna alegere daca iti doresti sa porti acest accesoriu si in timp ce cnoduci. Astfel vie imbina confortul, eleganta si siguranta intr-un singur accesoriu.

Alege cu atentie ramele pentru perechea de ochelari de soare pentru barbati

Insa asta nu e tot. Trebuie sa tii cont si de ramele pe care le alegi, astfel incat ochelarii sa se potriveasca perfect fetei tale. Nu putine au fost cazurile in care sa ne achizitionam ochelari care sa fie prea mici, prea largi sau care sa “alunece” pe fata. Tocmai de aceea, alege cu grija perechea de ochelari de soare, astfel incat aceasta sa stea perfect pe nas si sa se potriveasca perfect ochilor tai.

Totodata, trebuie sa alegi o pereche care sa nu permita patrunderea razelor de soare si implicit a radiatiilor UV prin partea de sus sau prin laterale, astfel ca iti recomandam sa te gandesti si la zona fruntii inainte de a alege o pereche de ochelari de soare.

Asadar, avand in vedere cele mai sus mentionate, acum cu siguranta vei stii de ce anume sa tii cont in alegerea unei ochelari de soare barbati astfel incat sa te protejezi impotriva radiatiilor UV.

Articole Recomandate