Invelitori pentru acoperis: De ce sa alegi tigla metalica?

Acoperisurile indeplinesc mai multe roluri si chiar daca nu sunt alese cu atat de multa grija precum celelalte materiale, ele sunt cele care ne protejeaza intreaga constructie. Sunt mai multe tipuri de invelitori (tigla metalica, tigla ceramica, retro panel, etc.) fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cum ne dam seama pe care trebuie sa o alegem? Incercam sa ne cunoastem prima data locuinta, sa ne gandim la design-ul final si la zona in care locuim.

Tigla metalica este una dintre cele mai vandute invelitori de la noi din tara din ultimii ani. Daca numarul vanzarilor este atat de mare, ar trebui sa ne punem anumite semne de intrebare. Ce-i face pe cumparatori sa fie atat de atrasi de acest model de invelitoare?

De cele mai multe ori, materialele sunt alese de catre echipele de meseriasi. Stim, sunt tot mai greu de gasit acest specialisti, dar atunci cand vine vorba despre locuinta noastra trebuie sa colaboram doar cu profesionisti. Poate fi mai ieftin sa lucrezi cu muncitori la inceput de drum in acest domeniu, dar este un risc pe care nu trebuie sa ti-l asumi.

Acoperisul nu doar ca poate schimba complet imaginea constructiei tale, dar te protejeaza de fenomenele meteo si zgomotul produs de acestea. Iti propui sa-ti construiesti o mansarda locuibila? Lucrurile devin cu atat mai delicate, deci nu poti risca alegand o invelitoare de slaba calitate.

Principalele avantaje ale locuintelor cu tabla acoperis

  • Greutatea redusa

Tigla metalica este considerabil mai usoara decat alte modele de tigla. Greutatea acesteia ajunge la maxim 4,5 kg pe metru patrat, aproape de 10 ori mai usoara decat tigla ceramica. Acest lucru reprezinta un avantaj deoarece structura de rezistenta nu va mai fi solicitata atat de mult.

  • Usurinta in montare

Structura pe care este montata tigla metalica poate fi realizata intr-un timp scurt si fara prea multe batai de cap. Acest aspect va reduce considerabil timpul de montare. Cu siguranta iti doresti sa-ti vezi locuinta finalizata cat mai repede!

  • Garantie

Daca tigla metalica a fost montata corespunzator, nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru aceasta parte a locuintei pentru urmatoarele decenii. Bilka ofera unele dintre cele mai impresionante garantii la aceste categorii de produse.

Procedeul de montare tigla metalica

La fel cum spuneam in randurile anterioare, este esential ca montarea acoperisului sa fie facuta de o echipa de profesionisti. Chiar daca sistemul de prindere este unul eficient si usor de inteles, veti avea mai multa liniste cand colaborati cu experti.

Aceasta invelitoare poate fi folosita pentru mai multe tipuri de acoperisuri. Se fixeaza cu usurinta cu suruburi autofiletante direct de structura de rezistenta a acoperisului. Sistemul este unul etans, dar pentru mai multa siguranta puteti folosi si folie anticondens.

Sfaturi despre montarea acoperisului din tigla metalica puteti primi chiar si de la producatorul acestei invelitori.

Invelitoarea potrivita pentru reparatii acoperis

Tigla metalica poate fi folosita si in cazul locuintelor mai vechi. Pentru ca este usoara si usor de montat, nu va trebui sa faceti foarte multe schimbari la structura acoperisului. O invelitoare mai grea poate pune mai multa presiune, dar nu este cazul tiglei metalice de la Bilka.