Locuri impresionante de vizitat in Romania

Cine a zis ca nu se gasesc vacante ieftine in Romania nu s-a informat indeajuns, iar daca nici tu nu esti sigur ce alegere sa faci, mai jos vei avea o lista cu cateva locuri impresionante din Romania pe care trebuie sa le vizitezi.

Din fericire exista multe motive pentru care putem spune ca avem o tara bogata si frumoasa pentru ca dincolo de ceea ce se vede la TV, natura este mereu plina de viata, iar relieful bogat ne ofera vederi spectaculoase fie ca suntem la campie, munte, deal sau pe litoral.

Cu siguranta iti este greu sa iei decizia corecta pentru a-ti face bagajele si a pleca in vacanta, iar gandurile se aduna si nu poti lua o hotarare, dar incepe prin a-ti spune ca decizia corecta nu exista.

Iata o lista cu locurile impresionante pe care le poti vizita in tara noastra:

Delta Dunarii

Delta Dunarii este un loc romantic si potrivit pentru indragostiti, dar nu neaparat, ci pentru toti iubitorii de natura. Inca de cand pasesti in Delta, imaginea pelicanilor iti va da o stare de bine, iar nuferii plutind pe intinderea apei iti va oferi un vibe de revigorare, cu siguranta. Un univers salbatic si la propriu si la figurat.

Sighisoara

Daca nu ai aflat inca istoria din spatele a ceea ce azi numim Sighisoara, atunci trebuie sa stii ca a fost una grea, dar iata ca avem un oras istoric, cu o arhitectura fascinanta si comori ascunse. Numit si „perla Transilvaniei”, Sighisoara impresioneaza cu fiecare vedere pe care o ofera. Ajungand aici nu ai cum sa zici ca nu te fascineaza atmosfera, cladirile istorice si orasul in sine. Turnul cu Ceas, principalul obiectiv turistic al orasului, ascunde o istorie dureroasa. Vizitand acest obiectiv turistic vei afla ca in urma cu multi ani erau arse femei pe rug fiind acuzate de vrajitorie, talharilor li se taiau mainile, iar in Piata Centrala erau batjocoriti nelegiutii de catre multime. Dar privind la prezentul actual, cladirile pitoresti te vor uimi.

Rosia Montana

Rosia Montana este cea mai bogata zona de vegetatie din Romania, care chiar daca are de suferit din cauza oamenilor, inca se mentine in forma si isi pastreaza frumusetea de odinioara. Cele mai importante atractii din aceasta locatie sunt Galeriile Romane. Muzeul Mineritului prezinta o expozitie cu fotografii prin care este surprinsa Rosia Montana in diferite perioade ale existentei sale.

Podul lui Dumnezeu

Diferite nuante de verde, forme sapate in calcar, traditii romanesti si o multime de legende. La Ponoare se afla singurul pod din intreaga lume peste care se circula, desi omul nu si-a bagat nasul decat sa asfalteze. Tot in apropiere se afla si lacul Diavolului, care poarta acest nume pentru ca aici nu au fost pesti niciodata, dar au murit oameni inecati. Iar Podul lui Dumnezeu pentru ca aici cu toate ca au avut loc accidente, toata lumea a scapat.

Acestea sunt 4 dintre cele mai frumoase locatii din Romania pe care se merits sa le vizitezi cel putin odata in viata. Istorie, natura si privelsti fascinante.