Mobila bucatarie: Sfaturi utile pentru alegerea corecta a pieselor de mobilier

Daca iti alegi cu atentie mobila de bucatarie te vei putea bucura mai mult de timpul petrecut in aceasta incapere. Probabil faci parte din grupul persoanelor care nu sunt deloc fericite atunci cand trebuie sa gateasca, este clar ca trebuie sa faci o schimbare in bucataria ta. Mobilierul bucatariei este supus zilnic la umezeala si incercari, spre deosebire de alte incaperi. A venit momentul amenajarii? Alege o mobila bucatarie rezistenta care te va ajuta sa percepi aceasta parte a locuintei ca fiind pe placul tau!

In bucatarie servesti mesele de familie, aici sunt discutate cele mai importante lucruri si tot aici iti vei servi musafirii la ocaziile speciale. Ai toate motivele pentru care sa transformi aceasta incapere intr-un spatiu atractiv si modern. Mobilierul iti poate schimba complet design-ul bucatariei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa alegi piesele de mobilier doar in functie de aspectul loc. Tine cont de calitatea materialelor, pretul acestora si durata lor de viata.

Ti-am pregatit in acest articol mai multe sfaturi pe care sa le analizezi inainte de a incepe amenajarile interioare. Vom discuta, asa cum v-ati putut da seama pana acum, despre mobila bucatarie.

Ce roluri trebuie sa indeplineasca o bucatarie?

Cum va folositi bucataria? Care sunt rolurile pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta incapere? Aminteste-ti de ele atunci cand vizitezi un magazin online cu piese de mobilier pentru bucatarie sau cand vizitezi un magazin fizic.

O bucatarie moderna trebuie sa cuprinda cel putin 5 zone importante:

  • zona pentru depozitarea alimentelor (cele care nu trebuie sa fie neaparat pastrate in frigider);
  • zona pentru pastrarea alimentelor gatite sau care urmeaza a fi gatite;
  • zona de preparare a hranei;
  • zona de servire a mesei;
  • zona de spalare a vaselor;

Cu putin noroc puteti gasi un mobilier in magazinele care livreaza mobilier produs in serie. Faceti masuratorile necesare inainte de a cauta propriu-zis mobila bucatarie. Daca spatiul nu este unul generos sau va doriti un aspect mai rar intalnit trebuie sa apelati la companiile care produc mobilier la comanda pentru bucatarii.

Mobila bucatarie trebuie sa fie rezistenta si sa nu ocupe mult spatiu

Suntem tentati sa alegem piesele de mobilier aspectuoase. Inainte de acest criteriu trebuie sa punem calitatea. In primul rand, mobila bucatarie trebuie sa fie rezistenta, deci dintr-un material bun. Aceste piese pot avea un pret mai ridicat, dar vor avea si o durata de viata mai mare. Nu trebuie sa alegi neaparat mobilierul din lemn masiv, ci poti opta si pentru MDF, este suficient de rezistent la umezeala.

Cand vine vorba de spatiu, ne dorim cat mai mult, indiferent de incaperea la care ne raportam. Alege o mobila construita eficient. Ce inseamna asta? Sa aiba suficiente spatii de depozitare si sa nu fie mai mari decat avem nevoie. Alegand mobila corect putem face chiar si dintr-o bucatarie micuta o incapere in care familia petrece timp de calitate.

Foloseste spatiul pe care-l ai cat mai eficient. Alege cu mare atentie mobila si incearca sa profiti de fiecare colt din bucatarie. Rezultatul final este cel care conteaza. Fiecare membru al familiei trebuie sa aiba o parere buna despre amenajarea bucatariei, deci aceasta incapere sa fie locul preferat al ficaruia dintre voi.