De ce trebuie să alergi?

Toată lumea știe că sportul este indispensabil oricărui om care își dorește o viață lungă și un corp sănătos. 30 de minute de sport pe zi pot face minuni și îți pot da, atât o stare de bine, cât și o condiție fizică de invidiat. Dintre toate sporturile pentru care poți opta însă, alergatul iese în evidență cu extrem de multe beneficii, care te vor face să îți dorești să ieși în fiecare dimineață din casa și să alergi.

Beneficiile alergatului

Iată câteva dintre acestea:

  • Este o activitate sportivă gratuită. Pentru a alerga, tot ce ai nevoie este un echipament sportiv cât de cât și un teren liber. Mai simplu de atât nu se poate. În loc să plătești sute de lei pentru o sală de forță, pentru ore pe terenul de tenis sau pentru aerobic, mai bine ieși 30 de minute în fiecare dimineață la alergat.
  • Îți menține corpul sănătos. Alergând, vei elimina toate toxinele din corp, îți vei oxigena sângele și creierul și îți vei face toate organele să funcționeze mai bine, ceea ce îți va asigura în ultimă instanță o viață mai lungă și mai sănătoasă.
  • Este distractiv. Dacă sari peste primele dăți când alergi, care pot fi cu adevărat chinuitoare, alergarea de dimineață poate fi cu adevărat distractivă și relaxantă. Cu siguranță te vei simți în elementul tău și vei vedea viața cu alți ochi.
  • Reduce obezitatea. Este un adevărat arzător de grăsimi. Odată ce ai început să alergi, vei slăbi văzând cu ochii și vei transforma fiecare părticică de grăsime în masă musculară, bine proporționată. Ca să dea rezultate foarte bune însă, trebuie să optezi și pentru un regim alimentar echilibrat, care să nu conțină zahăr procesat, grăsimi și alcool;
  • Eliberează endorfine. Endorfinele se mai numesc și hormonul fericirii. După un anumit timp de alergare, acestea sunt eliberate și îi dau celui care aleargă o stare euforică și optimistă. Acestea reușesc să lupte cu succes și împotriva depresiei, așadar, ai toate motivele să te apuci de alergat.

Ținând cont de toate motivele de mai sus, parcul, încălțămintea sportivă și treningul par, parcă, mai atrăgătoare iar o viața sănătoasă pare mult mai ușor de realizat.