Astăzi vreau să îţi vorbesc puţin despre avantajele şi dezavantajele folosiri butonului Read More. Bănuiesc că deja ştii ce înseamă Read More pe un blog, în caz că nu ştii, îţi explic imediat. Read More în traducere înseamnă “Citeşte Mai Mult”, iar în cazul nostru “Citeşte Tot Articolul” şi uneori este folosit de bloggeri, alteori nu, însă cred că sunt mai OK avatanjele decât dezavantajele pentru a-l folosi. Personal îl folosesc cam pe toate blog-urile pe care le deţin, dar nu stau să le introduc manual, am un plugin care face totul pentru mine pe teme WordPress mai vechi, dar sunt şi unele teme mai noi au acel plugin introdus automat.
Avantaje:
• Cred că cel mai important avantaj este că stârneşti interesul cititorului, asta dacă titlul articolului este bine pus la punct, dar despre titlurile articolelor o să vorbesc într-un alt articol.
• Stârnind interesul cititorului, acesta îţi va mai face o afişare pe blog, va sta un pic mai mult pe blog, iar astfel Bounce Rate-ul blog-ului tău va scădea, per total, este un avantaj foarte mare.
• Un alt avantaj este acela că vizitatorul, când intră pe un articol şi-l şi citeşte, are mai jos tabelul pentru a comenta acel articol, iar şansa de a face acest lucru este destul de mare.
Dezavantaje:
• Principalul dezavantaj este acela că prima pagină nu va avea foarte mult conţinut, iar lui Google îi place să fie conţinut cât mai mult, de calitate chiar.
• Nefolosind Read More, şansele ca blog-ul tău să primească un PageRank mai mare şi o autoritate bună sunt mult mai mari, ştiu că este nebunie cu PageRank-ul, deşi acesta este irelevant şi toţi vor să obţină un PageRank cât mai mare.
• Tot din categoria PageRank, fac parte şi articolele, nefolosind Read More, articolele vor avea şanse foarte mici de a primii PageRank, iar tu îţi doreşti ca marea majoritate a paginilor blog-ului să obţină PageRank şi un Trust cât mai mare.
Sper să-ţi fie de folos şi să faci ceea ce crezi tu că este mai bine pentru blog-ul tău, deşi recomand să foloseşti Read More, eu îl folosesc şi-l voi folosii mai tot timpul, rămâne la alegerea ta dacă-l vei folosii sau nu. Momentan nu mai am ce să-ţi spun despre avantajele şi dezavantajele folosirii “Read More”, simt că-mi mai scapă câteva lucruri, însă imediat ce-mi voi readuce aminte, voi edita acest articol şi voi adăuga ceea ce îmi scapă acum.