Viaţa la facultate

Toţi adolescenţii aşteaptă cu nerăbdare să ajungă la facultate, poate pentru că vor să scape de gura părinţilor sau poate chiar vor să înveţe. Studenţia are ca orice altă perioadă a vieţii, părţi frumoase şi părţi mai puţin frumoase. Părţile mai puţin frumoase sunt reprezentate în primul rând de sesiuni şi de lipsa banilor atunci când se apropie finalul săptămânii. În această perioadă vei întâlni persoane noi, cu care vei lega noi prietenii, alături de care te vei distra şi cu care îţi vei face multe amintiri frumoase.

Pe durata studenţiei vei avea de multe ori moralul la pământ datorită diferitelor probleme pe care le vei întâlni, fie ele de natură didactică, sentimentală sau de orice fel. Important e ca de fiecare dată să depăşeşti aceste momente cu zâmbetul pe buze alături de prieteni. Când vine vorba despre restanţe, nu trebuie să le laşi să îţi afecteze moralul deoarece acestea sunt nişte lucruri oarecum normale în viaţa studenţilor. Tot în această perioadă e foarte probabil să te îndrăgosteşti, să fii fericit, să zâmbeşti, să suferi şi să te bucuri din nou. Probabil vei dori să devii independent din punct de vedere financiar şi te vei angaja pentru a nu mai depinde de părinţi şi aşa vei învăţa să preţuieşti banii pentru că vei învăţa cât de greu se fac. Un coleg de-al meu a ajuns să creeze un brand din filme xxx gratis, iar din reclamele afișate câștigă sume frumoase de bani. Viaţa în alt oraş, departe de ochii părinţilor, te va responsabiliza şi te va maturiza. Facultatea, de fapt viaţa la facultate este o experienţă care te va ajuta să te dezvolţi în primul rând ca persoană deoarece oamenii cu care vei intra în contact îţi vor schimba anumite concepţii şi te vor face să gândeşti într-un mod diferit, mai matur.

Studenţia este o etapă a vieţii pe care nu trebuie să o ratezi deoarece din această perioadă vei învăţa multe chestii, şi nu mă refer doar la lucrurile pe care le aprofundezi la cursuri, seminarii şi laboratoare.

Tagged as: