4 Alimente pe care le poti consuma chiar daca esti intolerant la lactoza

Chiar daca o persoana prezinta o intoleranta la lactoza, asta nu inseamna ca nu mai poate bea sau manca produse pe baza de lactate. Exista unele alimente care nu prea contin lactoza, unele alimente care nu contin deloc, dar exista si unele trucuri pe care poti miza pentru a tine sub control intoleranta la lactoza.

Branza. Unele varietati de branza contin foarte putina lactoza in mod natural. Acest lucru se datoreaza procesului de fermentatie prin care trece laptele, un proces care digera lactoza in locul tau. Branzeturile cu masa tare contin foarte putina lactoza la un nivel destul de bine tolerat. Varietatile cheddar, mozzarella dar si cele cu masa moale precum Brie sau Camembert sunt cele pe care poti miza. Iar parmezanul si emmentalerul nu contin datorita procesului de maturare prin care trec.

Iaurtul. Cum iaurtul este un produs fermentat, la fel ca si in cazul branzei, acesta isi pierde in mare parte cantitatea de lactoza prin procesul de fermentatie. Mai ales iaurtul care contine culturi bacteriene si iaurtul grecesc. Pentru a se obtine textura sa groasa, o mare parte din lactoserum trebuie sa fie eliminata.

Kefirul. Este un lapte fermentat, cel mai adesea aromatizat care contine bacterii benefice ideale pentru a digera mai usor lactoza. In plus, kefirul contine cu 80% mai putina lactoza decat laptele obisnuit.

Untul. Untul poate sa fie si el tolerat bine in cazul unei intolerante la lactoza, atunci cand se consuma in cantitati moderate, bineinteles. Untul ghee este cea mai buna alernativa deoarece nu contine deloc.

Incearca sa consumi produsele lactate in portii mici si sa maresi mai apoi doza pentru a afla cat poti tolera. Atunci cand sunt consumate cu alte alimente, produsele lactate se pot digera mai lent si astfel, ajunge in intestin o cantitate mai mica de lactoza. In plus, mai poti consuma inainte de mese enzima lactaza alaturi de primele guri din produsele lactate. Aceasta te va ajuta sa tolerezi mai usor alimentele.