Drumul spre succes este greu, dar frumos

Fac parte dintr-o federatie in care dezvoltarea personala este pe primul loc, iar de cand am descoperit ca exista oameni care isi propun sa devina din ce in ce mai bun si am inteles stilul lor de gandire, am devenit si eu unul dintre ei. Am invatat sa-mi depasesc foarte multe limite si frici, nu mai am emotii atunci cand trebuie sa vorbesc in fata unei persoane sau unui grup de persoane, stiu cum sa-mi spun punctul de vedere ori de cate ori situatia o cere si am foarte multe idei de business-uri pe care trebuie sa le pun in aplicare imediat dupa ce termin facultatea sau chiar in timpul acesteia. Unii dintre prietenii mei ma considera un tip care gandeste mult prea matur pentru varsta pe care o am, dar am ajuns intr-un punct in care consider ca timpul nu trebuie pierdut, iar vremea copilariilor s-a dus, atata timp cat pot face ceva productiv, de ce sa conteze varsta pe care o am? Cine pune o limita de varsta pentru cei care vor sa se dezvolte si sa atinga succesul?

Am ascultat foarte multi oameni care vorbeau despre dezvoltare personale, despre antreprenoriat, iar felul in care ei puneau accent pe modul de a gandi m-a facut sa inteleg multe lucruri. Nu pot explica intr-un articol tot ce am invatat eu de-a lungul timpului, dar va pot da un sfat foarte valoros: alegeti un trainer antreprenor si mergeti la cat mai multe traininguri tinute de acesta. Cand considerati ca ati invatat tot ce are de spus mai bun respectiva persoana, schimbati trainer-ul, cititi cat mai multe carti de dezvoltare persoana si cel mai important – testati tot ce auziti, tot ce invatati. Cea mai buna solutie pentru a atinge succesul este sa incercati sa va apropiati de acesta. Chiar daca drumul nu este unul usor, nu va lasati nici macar o sencuda batuti si dati tot ce aveti mai bun.

In momentul in care tu crezi ca ai ajuns in punctul cel mai inalt al vietii tale nu te opri, continua sa inveti, continua sa faci ceea ce iti place si depaseste-te pe tine constant, nu trebuie sa tergiversezi, nu te opri intr-un loc, chiar daca considerati ca acolo este cel mai bine, incearcati sa urcati cat mai sus, din ce in ce mai sus, invatati lucruri noi, testati mai mult si trageti cat mai multi oameni dupa voi, incearcati sa va dezvoltati astfel incat sa ii ajutati si pe ceilalti.

In drumul spre succes nu este loc de egoism sau de pierdere de vreme. Este esential sa va creati o comunitate de oameni cu aceeasi gandire ca a dumneavoastra pentru ca lumea din jurul nostru ne influenteaza foarte mult, fie ca vrem sau nu sa recunoastem acest lucru. Intr-un anturaj pozitiv, dezvoltarea este continua si mult mai usor de practicat. In haite de oameni destepti (asa cum spunea oratorul in „Scrisoare pentru adolescenti”) este mai usor sa crestem pentru ca suntem multi, iar multimea conteaza si are un cuvant greu de spus.