Topul activitatilor desfasurate intr-un camin de batrani

Locul ideal pentru petrecerea timpului persoanelor varstnice sunt caminele pentru batrani. Aceste spatii sunt organizate avand in centrul lor individul ca persoana unica. Astfel, respectul, sprijinul si empatia sunt elemente fundamentale in mediul unui camin de batrani. Pe langa faptul ca varstnicii primesc atentia si ingrijirea de care au nevoie, cei a caror stare de sanatate le permite, se pot bucura de o serie de activitati inedite:

  1. Piscina. Dintre cele mai dotate camine pentru batrani sunt cele care au in componenta lor si astfel de spatii. Varstnicii se pot recrea si isi pot antrena musculatura pentru a-si mentine starea de sanatate. Astfel de activitati, precum si practicarea continua a miscarii sunt foarte promovate in aceste centre.
  2. Sauna. Pentru ca meniul sa fie complet, sauna nu trebuie sa lipseasca. Conditiile in care persoanele varstnice isi duc traiul in caminele special destinat lor sunt cu mult superioare fata de cele pe care le-ar putea avea acasa.
  3. Excursii de o zi. Vizitarea unor monumente istorice sau parcurgerea traseelor cu o peisagistica deosebita sunt lucruri extrem de incantatoare pentru cei varstnici. Faptul ca pot vizita anumite atractii turistice ii va face sa se simta din nou tineri si in putere. Acestia sunt in permanenta supravegheati, iar toate activitatile se desfasoara organizat pentru ca, mai presus decat orice, este sanatatea si siguranta lor.

Camin de batrani: loc de refugiu si socializare

Ajunsi la varsta batranetii, bunicii sau parintii nostri au o experienta de viata foarte bogata. Deseori povestile lor ne incanta si ne capteaza imediat atentia. Socializarea pentru ei este foarte importanta pentru ca ii ajuta sa se simta ascultati si importanti in ochii celorlalti. Discutiile intre covarstnicii unui camin de batrani sunt o modalitate de terapie pentru acestia.

In urma decesului partenerului sau partenerei de viata, unii varstnici au ramas singuri. Alinarea lor cea mai mare este posibilitatea de a impartasi cu alte persoane din gandurile, temerile, ideile sau experientele lor. Vizitele copiilor si a nepotilor se fac in masura in care si acestia se pot imparti intre activitatile pe care le desfasoara zilnic, insa pentru cei mai in varsta timpul petrecut trece foarte repede.

A avea in permanenta persoane cu care isi pot impartasi din trairi este un sentiment deosebit pentru ei. Pe langa ceilalti rezidenti, personalul caminelor are in vedere ca fiecare persoana sa fie ascultata si tratata cu respect, astfel incat, sa nu duca lipsa de nimic.