Tabla inox pentru nevoile tale

Tabla inox pentru nevoile tale

La depo materiale constructii te afli pe mâinile unor experti. Si, acest lucru este foarte bun deoarece de tabla inox ai nevoie acum, nu-i asa? 

De ce sa alegi o tabla inox?

Inoxul este un material folosit în special în sectoarele industriale precum agroalimentar, aeronautic, farmacie, nuclear, dar în egala masura si în constructii, pentru cladiri în special. Tabla inox este populara datorita laturii sale design si practice. Inox 304L (toate finsiajele în afara de inoxul marin) si inox 316l (inox marin) sunt metale igienice si design. Caracteristicile lor ii permit tablei inox sa reziste la coroziune ceea ce o împiedica sa rugineasca. Exista si tabla inox ce are particularitatea de a rezista la razele UV si la temperaturile ridicate.

Tabla inox prezinta o rezistenta crescuta din punct de vedere mecanic. Este într-adevar putin mai greu de prelucrat, tocmai datorita acestei rezistente mecanice crescute dar produsele ramân functionale fara probleme un timp îndelungat.

Inoxul reprezinta un aliaj cu proprietati deosebite, este cunoscut si sub numele de otel inoxidabil, extrem de rezistent din punct de vedere mecanic dar si la corodare sau la factori de mediu. În plus, este rezistent si la acizi si la umiditate.

Domenii de utilizare

Industria alimentara. Inoxul este un material deosebit de prezent în ramura industriei alimentare, de unde si denumirea de inox alimentar. Tevile care sunt folosite în instalatiile de lapte dar si fitingurile, elementele de legatura, au cordonul de sudura prelucrat cu scopul de a se preîntâmpina aparitia si dezvoltarea unor microorganisme. Inoxul este un material folosit pentru mesele de lucru, pentru rafturile de depozitare sau coacere, pentru hotele existente în restaurant dar si pentru frigidere sau aragazuri.

Industria constructiilor de masini si de utilaje. În aceasta categorie se folosesc aproape toate aliajele din categoria otelurilor inoxidabile, în toate formele lor de fabricatie.

Avantajele oferite de tabla inox

Inoxul este un material deosebit de igienic, capabil sa împiedice transferul de microbi, o calitate care îl ajuta sa fie folosit în industria medicala în special în ceea ce priveste productia de paturi de spitale, de aparate sau de utilaje, în industria alimentara, în productia de aragaze, hote, frigidere, rafturi, cosuri de fum, chiuvete dar si în cosntructia ascensoarelor. Se foloseste în egala masura ca decor pentru diferite confectii metalice pentru exterior.

Tabla inox este cel mai solicitat produs prefabricat, utilizat în toate ramurile industriale si se livreaza sub forma de coala sau rulou.

Articole Recomandate