Nu mai privesc iarna ca in copilarie

Iarna ce tocmai a trecut a fost una destul de frumoasa. Chiar daca nu sunt simpatizantul acestui anotimp, pot spune ca anul acesta chiar mi-a placut anotimpul rece si am fost destul de implicat in ceea ce inseamna nevoile din aceasta perioada a anului. Nu am urmarit foarte mult stirile de la tv, asa ca am fost ferit de ipocrizie si stiri de genul „un roman a fost blocat in casa din cauza zapezii”. Cred ca am mai discutat despre asta si in alte articole, cei care „reusesc” acest lucru, sunt persoane care nu-si dau deloc interesul si nu pun deloc umarul la treaba, asa ca prefera sa devina victime, victime ce nu ar trebui ajutate deoarece dau dovada de o nesimtire grosolana. Nu cred ca este foarte greu sa iesi odata la 1-2 ore afara sa indepartezi zapada, atata timp cat stii ca faci acest lucru pentru tine si pentru familia ta.

In alta ordine de idei, mi-a placut sa stau in casa la caldura si sa admir gerul de afara de pe geam, sa ma uit cum ninge chiar din fata semineului si sa ma bucur noapte de noapte de caldura produsa de una dintre cele mai bune centrale pe lemne. Am ales aceasta modalitate de incalzire deoarece o consider mult mai avantajabila din orice punct de vedere, atata timp cat ai o sursa buna de unde sa te aprovizionezi cu lemne de foc.

Nu reusesc sa mai simt de foarte multi ani acel sentiment de sarbatoare, asa ca sarbatorile au fost pentru mine doar niste simple zile in care mancam meniuri mai bogate si mai alese si un foarte bun prilej de a te intalni cu prietenii la discutii. Mi-ar place sa simt iarna si totodata sarbatorile ei ca in copilarie, dar nu cred ca o sa mai reusesc aceasta performanta.