Cum să iei o pauză de la blog fără a pierde momente

Oricine a început vreodată să scrie pe blog știe cât poate fi de grea această meserie. Internetul nu doarme niciodată, și se pare că uneori nici tu. Cel mai bun mod de a te ocupa cu epuizarea produsă de blog, este să o oprești înainte să înceapă. A lucra pentru tine înseamnă că ai, de asemenea, luxul de a alege atunci când poți schimba vitezele. Și în timp s-ar putea să nu ai un coleg care să preia în locul tău, dar asta nu înseamnă neapărat că blogul tău va plonja brusc în adâncimile internetului, dacă nu ești acolo, pentru a-l împinge în mod constant la suprafață.

Frica de a fi uitat este foarte reală, în timp ce blogosfera este inundată cu mai multe bloguri care îți pot lua locul. Trucul este să găsești un minim efort pentru a putea menținte traficul cu greu câștigat.

Organizează-te

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să definești cât timp ai de gând să petreci departe de blog. Gândește-te câte postări trebuie să faci minim, pentru a menține interesul cititorilor. Următorul pas este să umplii acele postări cu idei de conținut. Există o mulțime de lucruri pe care le poți scrie și programa să fie publicate, de exemplu eu am făcut un mix cu mesaje, rețete, tutoriale și postări scrise de oaspeți.

Petrece ceva timp pentru crearea de imagini proprii pentru postări, sau caută un stoc de imagini. Vei fi surprins cât de ușor este să scrii un mesaj o dată ce titlul și imaginea sunt pregătite deja. Scrie o postare pentru a explica cititorilor tăi la ce să se aștepte, și când te vei întoarce.

Ia ceva ajutor

Dacă există prea multe de făcut și prea puțin timp, este cazul să apelezi la întăriri. Scrie o postare pentru a cere postări făcute de oaspeți (Guest Posts), precizând și standardele minime pentru publicare.

Un guest post ar fi mai bine primit dacă ai scrie o introducere înainte ca aceste tipuri de postări să fie publicate, și ajută să îți păstrezi vocea pe site, acesta fiind și motivul pentru care publicul te citește în primul rând.

Ești un membru al grupurilor de blogging sau organizații? Postează un mesaj pe pagina de facebook a blogului tău și pe alte conturi de social media, pentru a căuta posibili contribuitori ai blogului. S-ar putea să fie deschis de bloggeri care sunt în căutare de o pauză mare, sau s-ar putea să inviți doar scriitori stabiliți cu proprii lor cititori. Analizează ceea ce este cel mai bine pentru tine și cititorii tăi, păstrează propriul conținut ca o constantă, dacă poți.

(articol cules de pe porcu.ro)

Tagged as: