Factori pe care sa ii ai in vedere atunci cand alegi mobilierul pentru baie

Baia nu este doar acel loc in care ne incepem si ne incheiem ziua, dar este si unul dintre cele mai importante spatii personale din casa. Este un spatiu sigur care ne ofera intimitate si liniste, in care ne putem detasa de toate grijile acumulate pe toata durata zilei, cu un dus placut sau o baie calda.

Asadar, atunci cand doresti sa achizitionezi mobilier pentru baie, este important sa il alegi pe cel care sa se potriveasca perfect atat designului intregii case, cat si nevoilor tale. Iar alegerea acelui mobilier perfect nu este o treaba tocmai usoara. In ziua de azi, pe piata gasim o varietate de tipuri, forme si stiluri de mobilier.

​In randurile ce urmeaza, noi iti oferim cateva sfaturi cu privire la ce trebuie sa ai in vedere cand iti configurezi baia:

Dimensiunea baii

Inainte de a analiza piata de mobila, trebuie sa ai o idee despre spatiul pe care il ai la dispozitie. Ai nevoie de masuratori exacte ale lungimii, latimii si inaltimii baii tale, de locul si modul in care sunt amplasate toate utilitatile, inclusiv reteaua de apa si sursele de energie electrica. Ideal ar fi sa iti faci un plan desenat, in care sa notezi toate dimensiunile.

Nu uita, de asemenea, sa iei in considerare deschiderile usilor si proeminenta lor in camera pentru a te asigura ca nu se vor ciocni de noile piese de mobilier.

Daca ai o baie de dimensiuni mici, sa nu crezi ca mobilierul ar incarca prea mult vizual incaperea. Exista nenumarate posibilitati de a incadra piese de mobila intr-o astfel de baie. Poti opta pentru dulapuri suspendate sau pentru corpuri plasate sub chiuveta. Colaborand cu o firma de mobilier personalizat, cu siguranta vei gasi o solutie care sa iti fie in totalitate pe plac.

Forma si culoarea mobilierului

Mobilierul pentru baie se gaseste in diferite forme, de la corpuri patrate, in forma de L, in forma de P, ondulate, etc. In ceea ce priveste culorile, iti recomandam sa optezi pentru nuante simple, de alb, negru sau gri, deoarece se vor potrivi mai bine cu nuantele pe care le au finisajele.

Stilul mobilierului

In general, exista trei stiluri principale de mobilier pentru baie si anume traditional, modern si contemporan.

Mobilierul de baie traditional vine in stiluri clasice si este ideal pentru a crea o baie cu tematica vintage. Pe de alta parte, mobilierul modern pentru baie este de obicei conceput pentru iubitorii de inovatie si vine in modele mai clare si mai elegante. In cele din urma, mobilierul de baie contemporan se schimba in mod regulat pentru a reflecta cele mai bine vandute modele ale tendintelor actuale.

Materialul mobilierului

Materialul este un factor deosebit de important de luat in considerare cand iti cumperi mobilier pentru baie, deoarece acesta va decide, in cea mai mare parte, longevitatea produsului. Cea mai buna varianta este, fara doar si poate, MDF-ul (placa din fibre lemnoase de densitate medie), un material compus din fibre de lemn amestecate cu rasina si adeziv sub forma de panouri presate la temperaturi ridicate. Pe langa faptul ca MDF-ul este un material versatil, usor de prelucrat si finisat, acesta rezista foarte bine la umiditate si temperaturi ridicate.