Orasele din Romania pe care strainii le considera cele mai frumoase

Tara noastra a devenit din ce in ce mai vizitata de catre straini in ultimii ani, iar acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda deloc. Avem o cultura si traditii bogate, orase medievale frumoase, o multime de castele marete, mancare delicioasa si, sa recunoastem, infrastructura noastra se dezvolta tot mai mult, chiar daca acest lucru nu se intampla in ritmul pe care ni l-am dori.

Chiar daca avem o delta de poveste, peisaje rurale fascinante si statiuni montane care pot concura cu succes cu cele din Austria sau Elvetia, turistii straini prefera totusi sa-si petreaca o buna parte din timp vizitandu-ne orasele. Iar orasele pe care ei le considera a fi cele mai frumoase sunt urmatoarele:

​Brasov

Incantatorul Brasov adaposteste unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din intreaga Europa. Orasul a fost infiintat de cavalerii teutoni la inceputul secolului al XIII-lea, apoi dezvoltat de sasi ca una dintre cele sapte cetati cu ziduri fortificate ale lor.

Astazi, Brasov gazduieste o multime de atractii turistice de-a dreptul uimitoare, printre cele mai cunoscute fiind Biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica de la noi din tara), Piata Sfatului, Strada Sforii si Bastionul Fierarilor.

​Sighisoara

Situata chiar in inima Romaniei, Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase orase medievale de pe teritoriul tarii noastre si un site al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orasul a fost infiintat de romani si dezvoltat de daci, insa este cel mai bine cunoscut azi ca fiind locul de nastere al domnitorului Vlad Tepes. Destul de alterat de-a lungul istoriei sale, orasul a reusit sa-si pastreze aproape in intregime centrul istoric, cu ale sale alei pietruite, case burgheze vopsite in culori pastelate si turn cu ceas ce dateaza din secolul al XIV-lea.

​Bucuresti

Bucurestiul este din ce in ce mai apreciat de catre turistii straini care ne viziteaza tara. Acest oras devenit capitala in anul 1862 a inflorit la sfarsitul secolului al XIX-lea si in perioada interbelica, perioada in care s-au construit o multime de cladiri splendide, unele dintre ele putand fi admirate si in ziua de azi. Din pacate, in timpul regimului comunist, un cartier superb a fost demolat pentru a se ridica palatul mamut al Parlamentului, cunoscut si sub numele de Casa Poporului.

Printre cele mai de interes atractii turistice ale capitalei sunt Centrul Istoric, Muzeul Satului, Ateneul Roman, Palatul Primaverii si Centrul Spa Therme.26

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *