Fonduri europene – ce sunt si cum intram in posesia lor?

In ceea ce tine de fonduri europene, cu totii auzim din ce in ce mai des despre prezenta acestora in afacerile din zilele noastre, iar foarte multi dintre noi se intreaba cum ar putea aplica pentru acestea si in ce fel ne pot ajuta. Ei bine, dupa cum deja stim cu totii, pentru multi dintre antreprenori, chiar daca detin idei geniale de business, nu mereu detin si fonduri suficiente pentru a porni o afacere. Pentru a reusi sa isi pun afacerea visurilor pe picioare, viitorii antreprenori apeleaza des la fondurile europene, acestea reprezentand, in cele mai multe cazuri, o rampa de lansare ideala.

Probabil cei ce inca nu au avut de-a face cu astfel de proiecte se intreaba ce reprezinta si cum ii pot ajuta. Fondurile europene sunt reprezentate de bugete ce sunt menite sa vina in sprijinul celor interesati de deschiderea unei afaceri. Fie ca este vorba de sume mai mici, sume mari sau de diferite tipuri de proiecte, pentru oricare dintre acestea, fondurile europene au scopul de a sprijini economia si de a influenta pozitiv persoanele ce au planuri in diferite domenii de afaceri. Pe de o parte, deschiderea unei noi afaceri reprezinta noi locuri de munca si bani ce intra in bugetul unui stat, iar pe de alta parte, fiecare idee noua poate contribui la un trai mai bun, avand in vedere ca de multe ori noile afaceri ofera societatii atat produse, cat si servicii ce imbunatatesc stilul de viata.

Cum poti intra in posesia fondurilor europene?

Legat de fondurile europene, intr-adevar, pentru a castigat un proiect de acest tip nu este tocmai usor, iar asta deoarece trebuie sa stii foarte bine ce-ti doresti si sa te asiguri ca proiectul depus este in conformitate cu reglementarile, ca respecta toate criteriile de participare, dar si ca va fi un proiect ce va primi un punctaj bun. Tocmai din aceste motive, auzim din ce in ce mai des de firme care ofera consultanta pe acest domeniu, ba chiar de firme care se ocupa cu depunerea unor astfel de proiecte.

De cele mai multe ori, cei ce vor sa fie cat mai siguri ca au sanse mari de castig, isi iau inima in dinti, contureaza bine ideea pe baza careia vor sa porneasca afacerea la care viseaza si apeleaza la serviciile unor persoane ce detin toate informatiile necesare, dar si cunostinte indeajuns pentru a aplica cu un proiect ce va avea sanse mari de castig. Avand in vedere ca ceea ce nu este pe domeniul nostru de activitate poate reprezenta o adevarata bataie de cap, cei mai multi dintre cei ce aplica pentru fondurile europene doresc ca proiectele pe care le vor depune sa fie intocmite de persoane ce au cunostinte in acest domeniu.

Fondurile europene sunt o buna sursa de finantare pentru persoanele care-si doresc sa exploateze mediul antreprenorial de la noi din tara. Aceste afaceri, fiind dezvoltate cu ajutorul banilor europeni, au mai multe sanse de a deveni de succes pentru ca proiectele sunt sustinute de experti din domeniul financiar. Activitatea este monitorizata pe o anumita perioada de timp astfel incat antreprenorul sa nu fie singur in lupta cu eventualele obstacole care pot aparea de-a lungul timpului.

De ce sa ii alegi pe cei de la Musat & Partners pentru consultanta pe proiecte europene?

Atunci cand alegem o firma care sa ne ajute in demararea unui proiect european, cu siguranta dorim ca acestia sa ne ofere siguranta de care avem nevoie, iar profesionalismul acestora sa se regaseasca in proiectul realizat. Pentru a ne asigura ca avem o colaborare cu firma potrivita, fara dar si poate, important este sa ne documentam si sa alegem in functie de profesionalismul si rezultatele pe care firmele le-au avut de-a lungul timpului. Fie ca ne place sau nu, intr-adevar, pentru a castiga un proiect prin fonduri europene trebuie ca acesta sa fie foarte bine elaborate, calculele sa fie foarte bine facute si sa reflecte, cat mai bine posibil, realitatea.

In ceea ce ii priveste pe cei de la Musat & Partners, acestia nu doar ca se ocupa de realizarea proiectului, ci pot face mult mai mult de atat. In primul rand, indentifica finantarea, apoi elaboreaza proiectul, se ocupa de implementare, dar si de monitorizarea acestuia. Practic, un expert va fi mereu in spatele nostru, ne va ajuta si ne va oferi cele mai potrivite sfaturi in materie de business. 

Tagged as: