Despre clădiri și animale impresionante din lume

Când mi-am deschis primul meu blog, vorbesc acum de anul 2010, a fost despre curiozități online cu tot felul de lucruri interesante culese de pe internet și postate în același loc. Atunci Google nu era la fel de pretențios ca acum și puteam să fac acest lucru, iar articolele erau chiar foarte bine indexate și blogul era unul de succes. Munceam foarte mult la el, postam zilnic măcar un articol și stăteam zilnic în fața computerului pentru a atrage cât mai mulți cititori. Nu știam atunci de SEO sau despre link building, nu înțelegeam prea bine strategia de promovare și nu aveam habar despre marketing, dar îmi plăcea ceea ce fac și voiam să ajung la cât mai multe lume. Cu timpul s-a dovedit că fac acest lucru destul de bine pentru că traficul creștea de la o zi la alta și aveam cât mai multe recomandări din partea altor bloggeri. Totul s-a terminat când am primit prima ofertă spre a-l vinde și l-am dat la un preț de nimic, pentru că nu știam cât valorează și cât de mult mă poate dezvolta un proiect de acesta online.

Am continuat să muncesc în acest mediu și o fac și acum, s-au schimbat multe dar tot aici muncesc, tot internetul îmi este cel mai bun prieten și tot blogul mă ascultă cel mai bine atunci când îmi vine să scriu ceva, să-mi spun părerea sau când apare o reacție ciudată despre ceva în care sunt implicat. Dacă atunci scriam despre cele mai frumoase clădiri zgârie-nori din lume și aveam trafic de mii de persoane, acum încerc să caut subiecte care să acopere cât mai multe categorii de vârstă, dar care totuși să nu fie copiate din alte locuri, ci să fie doar părerea mea personală. Atunci nu mă interesa foarte mult și imaginea mea, dar acum chiar aș vrea să construiesc un brand și oamenii să mă aprecieze pentru conținutul pe care îl produc. Încă o diferență ar fi și din punct de vedere al indexării, parcă acum este mult mai greu să crești un proiect online și Google este mult mai pretențios.

Nu mai știu exact ce link avea blogul despre care am povestit, dar știu că titlul era curiozități online și se găseau foarte des articole precum top cele mai înalte animale din lume pe el, articole care erau foarte accesate, dar pe vremea aceea nu știam să monetizez tot acel trafic și doar rămâneam cu bucuria că oamenii citesc blogul meu, chiar dacă nu era un conținut produs de mine, ci doar copiat de pe alte bloguri.

Tot îmi promit mie de ceva timp că o să revin, iar acum că am terminat facultatea este cazul să fac ceva în mediul online, să fac o ordine totală și să mă apuc serios de muncă. Până acum am cam tergiversat și mi-am bătut joc de multe proiecte online, nu mai este timp de asta, trebuie să muncesc curat și să produc cât mai mult conținut care să-mi aducă satisfacții pe toate planurile.

Articole Recomandate