De ce sa cumperi lenjerie intima din bumbac organic pentru copilul tau

Avem o multime de alegeri de facut atunci cand cumparam hainute pentru copii. Tesatura, stilul, modelul – toate aceste aspecte pot fi foarte importante pentru copiii nostri.

Cand vine vorba de lenjerie intima, care intra in contact direct cu pielea si este purtata toata ziua, este normal sa fie aleasa luand in calcul materialul inainte de toate. Mai ales daca avem copii cu piele sensibila. Ei bine, specialistii ne recomanda mereu sa alegem lenjerie intima din bumbac organic, deoarece acest material are proprietati care il fac ideal pentru copii.

​Bumbacul organic este cultivat fara pesticide si erbicide daunatoare.

Ideal ar fi sa le oferim copiilor nostri doar produse organice, fie ele alimentare sau textile. Este linistitor sa stii ca micutul tau intra in contact numai cu substante care au fost testate pentru siguranta.

​Bumbacul organic nu poate fi cultivat folosind organisme modificate genetic.

Asta inseamna ca semintele folosite pentru cultivarea bumbacului organic sunt toate naturale. Nu au fost modificate pentru a rezista daunatorilor, cum sunt marea majoritate a semintelor folosite pentru cultivarea bumbacului in intreaga lume.

​Bumbacul organic este pur si natural.

Fiind un material natural, bumbacul are o multime de beneficii, mai ales atunci cand intra in contact direct cu zonele sensibile si intime. Acesta ajuta la tinerea la distanta a potentialelor infectii, la prevenirea iritatiilor, iar natura sa foarte absorbanta ajuta la mentinerea pielii uscare.

​Bumbacul organic este moale.

Bumbacul organic este mai moale decat bumbacul conventional. De obicei, bumbacul organic, ales manual, are fibre mai lungi decat bumbacul obisnuit. Aceste fibre mai lungi creeaza o senzatie mai moale si mai confortabila, ceea ce face ca bumbacul organic sa fie ideal pentru lenjeria intima pentru copii.

​Bumbacul organic reduce substantele chimice toxice din mediu.

Oamenii iubesc bumbacul. Ne plac tricourile noastre moi din bumbac, cearsafurile fine din bumbac satinat si lenjeria confortabila din bumbac. Este foarte probabil sa porti chiar acum ceva din bumbac.

Productia conventionala de bumbac foloseste aproape 3% din terenul arabil din lume. Cu toate acestea, bumbacul este responsabil pentru aproape 20% din pesticidele si erbicidele utilizate in intreaga lume. Aceste cifre sunt amagitoare. Si oarecum coplesitoare.

Alegand bumbac organic, contribui la o productie ecologica mult mai prietenoasa cu mediul nostru inconjurator.

Articole Recomandate