Care este gardul potrivit pentru tine?

Gardurile vin in toate formele si dimensiunile. Si desi exista multe tipuri diferite de garduri din care sa alegi, nu toate sunt create in mod egal. In randurile ce urmeaza, vom arunca o privire asupra diferitelor tipuri de garduri, utilizarile, avantajele si dezavantajele acestora. Pana la sfarsitul acestui articol, ar trebui sa intelegi mai bine ce tip de gard este potrivit pentru proprietatea ta.

​Tipuri de garduri

Garduri din lemn

Gardurile din lemn sunt cele mai populare, deoarece sunt accesibile, usor de instalat si ofera o gama larga de stiluri din care sa alegi. Pot fi realizate dintr-o varietate de tipuri de lemn, inclusiv din salcam, stejar, pin, brad si mobil. Deoarece este un material natural, lemnul ofera o estetica buna si o senzatie de confort pe care nu o regasesti in celelalte tipuri de materiale. Desi se foloseste frecvent pentru casele cu aspect rustic, gardul din lemn poate fi utilizat si pentru locuintele moderne.

Scandurile pot fi asezate fie vertical, fie orizontal, la o mica distanta intre ele sau chiar lipite unele de celelalte pentru a oferi mai multa intimitate.

Desi lemnul nu este cel mai durabil material folosit in constructia de garduri, asa cum este metalul sau betonul, acesta poate fi totusi destul de rezistent daca este ingrijit corect si in mod regulat.

Garduri din fier forjat

Gardurile din fier forjat sunt realizate dintr-un fier care a fost incalzit si apoi modelat in modele ornamentate folosind ciocan sau alte unelte. Acestea sunt si ele destul de populare, chiar daca au un cost destul de ridicat. Daca iti doresti sa adaugi o nota eleganta proprietatii tale, gardul din fier forjat este, in mod cert, cea mai buna alegere!

Garduri din aluminiu

Daca vrei un gard metalic modern, alege sa cumperi unul facut din aluminiu! Nu doar ca este foarte estetic, dar aluminiul se comporta mult mai bine decat alte materiale. Este rezistent la coroziune, asadar poate fi folosit acolo unde exista gradini si, implicit, umiditate ridicata. Apoi, este rezistent la intemperii, prin urmare face fata cu brio schimbarilor bruste de temperaturi, luminii puternice a soarelui si precipitatiilor. Si, nu in ultimul rand, se intretine usor. Gardul din aluminiu necesita o intretinere simpla si putina. Insa trebuie facuta periodic si constant.