Care este cel mai eficient sistem de supraveghere?

Care este cel mai eficient sistem de supraveghere?

Datorită tehnologiei, reușim să ne păzim casa cu ajutorul celor mai inspirate sisteme de supraveghere video. În unele unități, acestea sunt obligatorii, în timp ce în altele sunt opționale, dar vitale pentru siguranța locuinței și a celor aflați în interiorul ei.

Sistemele de supraveghere au devenit o necesitate în ultimii ani de zile, mai ales că rata furturilor și a criminalității a crescut drastic. Însă, legea nu oferă posibilitatea ca acestea să fie utilizate oricum, deoarece se pot încălca anumite drepturi ale omului.

În comparație cu măsurile tradiționale, sistemele video de securitate actuale oferă mai multe avantaje, fiind o oportunitate de a economisi bani și de a spori eficiența sistemului propriu-zis.

Indiferent dacă sunteți chiriașul sau proprietarul spațiului/imobilului supravegheat video, acest „mecanism de apărare” în cazul situațiilor neplăcute este o unealtă de a ține departe „binevoitorii”.

Însă, toată activitatea din perimetru este filmată și înregistrată cu ajutorul acestora, stocată pe un card special, motiv pentru care există anumite legi care să remedieze eventualele situații în care oamenii ar putea profita și abuza de puterea lor.

Ce este un sistem de supraveghere video CCTV?

Abrevierea CCTV vine din engleză de la expresia closed-circuit television, adică televiziune cu circuit închis, ce este sistemul pe care majoritatea oamenilor îl cunosc sub denumirea de sistem de supraveghere video.

Aceste sisteme supraveghere sunt un element pe care oricine ar trebui să-l dețină, indiferent dacă imobilul supravegheat este destinat activităților profesionale sau personale. Popularitatea lor se datorează:

  • Nevoii omenești de securitate și siguranță;
  • Performanțelor tehnice datorită tehnologiei actuale.

Aceste sisteme CCTV permit supravegherea prin intermediul internetului de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. Instalarea și configurarea unui astfel de sistem devine destul de dificilă, iar firmele specializate, precum A-tech.ro, îți vor oferi soluții de montaj profesionale, pentru ca întreg sistemul să funcționeze extraordinar.

Sistemele CCTV sunt printre cele mai populare sisteme de supraveghere și securitate. Le vei vedea peste tot, inclusiv în interiorul unor instituții, datorită performanțelor lor. Semnalul video ce este înregistrat poate să fie stocat pe:

  • Un hard;
  • Server.

Ele pot fi integrate cu anumite servicii, precum:

  • Google Drive;
  • Cloud, etc.

Accesul devine mai facil, în timp ce funcția de back-up nu mai este blocată doar pe un stick USB sau un hard disk. Înregistrările vor putea fi accesate inclusiv de la distanță direct prin softul de monitorizare sau prin intermediul unui browser web.

Accesibilitatea este un alt avantaj principal pe care aceste sisteme de securitate le oferă. Supravegherea video îți oferă posibilitatea de a verifica în timp real ceea ce înregistrează camera în perimetru.

Sistemele CCTV funcționează non-stop. Hard Disk-urile specifice sunt concepute pentru o asemenea funcționare. Camerele video ce se utilizează pentru aceste sisteme sunt dotate cu o multitudine de specificații de top, incluse de cele mai multe ori în ofertă.

Astfel de sisteme CCTV compatibile cu nevoile personale le vei găsi la A-tech.ro, ce îți oferă cele mai premium servicii și produse, pentru ca imobilul tău să fie mereu protejat și securizat.

Ce proprietăți au nevoie de supraveghere?

În ziua de astăzi, un sistem video de supraveghere este folosit pentru absolut orice fel de imobil, în special cele comerciale. Locațiile unde se află bunuri personale de valoare, bani, aur sau alte lucruri care pot atrage atenția celor intenționați rău au nevoie de aceste sisteme ce le pot garanta securitatea.

Băncile, spitalele, fast-food-urile, supermarketurile, imobilele personale sau chiar cartierele rezidențiale vor fi protejate de aceste sisteme CCTV. Oriunde te întorci cu privirea o să vezi măcar o cameră video de supravegheat, ce este pregătită să înregistreze în caz de orice.

Sistemele video de supraveghere au devenit un element vital, ce are capacitatea de a proteja imobilul la exterior și interior. Camerele de la exterior vor fi mai rezistente și sunt protejate împotriva fenomenelor meteorologice și a temperaturilor extreme de peste an.

Camerele video din interior pot avea anumite carcase pentru a le oferi o rezistență mai crescută împotriva prafului, aburilor sau orice alt element exterior nociv lor.

La A-tech.ro vei găsi sisteme de securitate video care au o rezoluție ridicată. Cele mai performante și utile CCTV-uri sunt cele cu o rezoluție ridicată a imaginii, deoarece ele pot surprinde mai multe detalii ce te vor ajuta la nevoie.

Avantajele unui sistem de supraveghere

În comparație cu alte măsuri de securitate, sistemele video de supraveghere prezintă o multitudine de beneficii, motiv pentru care sunt atât de populare. Nu vei prinde doar infractorii care încearcă să-ți facă rău, ci vei avea posibilitatea să alertezi poliția în cel mai scurt timp cu putință.

În anumite industrii, unde există activități cu caracter sensibil, înregistrările sunt o sursă sigură de a verifica dacă anumite acțiuni, evenimente sau incidente au avut loc și dacă au fost realizate intenționat. Partea bună la aceste înregistrări este că vor arăta mereu data și ora la care s-a produs incidentul.

Filmările pot să fie vizualizate în timp real cu ajutorul unei aplicații speciale, de pe telefonul mobil, tabletă, laptop sau PC. Infractorii sau oamenii rău intenționați vor sta departe de imobilele care sunt supravegheate video, deoarece ei nu își doresc să fie prinși. 

Întrebarea pe care și-o pun imediat infractorii când văd camera de supraveghere exterioară este dacă nu cumva există mai multe și la interior, împreună cu alte sisteme de securitate care pot doar să-i prindă.

Un alt avantaj al sistemelor de securitate este că ele reușesc să reducă semnificativ plățile legate de asigurare. Prezența camerelor vor fi o dovadă pentru asiguratori că vă luați treaba în serios și înțelegeți importanța lor. La schimb, ei îți vor oferi polițe mai mici, care pot acoperi cauze legate de:

  • Inundații;
  • Incendii;
  • Spargeri.

Despre A-tech.ro

A-tech.ro este locul de unde poți să îți achiziționezi astfel de sisteme de supraveghere video, atât de vitale pentru bunăstarea ta. Dacă îți dorești să ai grijă de bunurile personale și de persoanele dragi, atunci un sistem CCTV de supraveghere devine indispensabil.

Cu o experiență de peste 20, A-tech.ro oferă servicii și produse de cea mai înaltă calitate. Tot ce trebuie să faci ca să beneficiezi de ele este să îi contactezi pentru a le cere o ofertă. Echipele A-tech.ro realizează lucrări de instalare, conform proiectelor.

Peste 300 de clienți sunt mulțumiți de serviciile și produsele pe care ei le prestează. Apelează cu încredere!

Articole Recomandate