Cum iti poti proteja sanatatea la locul de munca?

Petreci mai mult de sase ore pe zi la birou in cadrul locului de munca? Te confrunti frecvent cu dureri de spate sau cu dureri in zona umerilor si a gatului la sfarsitul unei zile de munca? Ei bine, atunci motivul pentru care resimti astfel de dureri este faptul ca scaunul de la birou nu este intocmai potrivit pentru a-ti sustine postura, motiv pentru care ar trebui inlocuit cat mai repede.

Atunci cand lucrezi la un birou, esti nevoit sa petreci cea mai mare parte a timpului intr-o pozitie de sezut. Bineinteles, indiferent daca esti la locul de munca sau nu, statul pe scaun in aceeasi pozitie un timp indelungat nu este deloc recomandat deoarece exercita presiune excesiva asupra coloanei tale.

Care este solutia optima pentru a remedia aceste aspecte si pentru a-ti asigura pe deplin sanatatea la locul de munca?

Intrucat anual sunt milioane de persoane care se confrunta cu astfel de neplaceri, specialistii recomanda achizitionarea unui scaun ergonomic. Acesta este un produs special destinat tuturor celor care petrec deosebit de mult timp asezati pe un scaun, in aceeasi pozitie (de cele mai multe ori incorecta) si care risca sa isi afecteze sanatatea in acest fel.

In continuare, va prezint principalele beneficii oferite de un scaun ergonomic, care coincid cu motivele pentru care este recomandat sa va achizitionati un astfel de produs profesional:

  1. Sustine o postura de sezut corecta

Scaunele traditionale pot fi unul dintre principalele motive pentru care marea majoritate a persoanelor tind sa adopte o pozitie incorecta la birou. Un scaun ergonomic are in vedere astfel de probleme si cuprinde toate caracteristicile necesare pentru a sustine o pozitie de sezut cat mai corecta pentru starea de sanatate (odihna a capului si a spatelui).

Mai mult decat atat, va puteti ajusta inaltimea sa astfel incat sa stati cu picioarele lipite de podea, genunchii la un unghi perfect de 90 de grade cu podeaua si la nivel paralel cu soldurile. Aceste corectii va ajuta in mov automat sa va imbunatatiti pozitia.

  1. Ofera un plus de confort

Scaunele ergonomice sunt din orice privinta cu mult mai confortabile decat scaunele traditionale, deoarece se adapteaza corpului fiecarei persoane in parte. Astfel, puteti adapta toate caracteristicile sale pentru ca nevoile dumneavoastra in acest sens sa fie pe deplin satisfacute.

  1. Reduce riscul problemelor la gat

Fara un suport al gatului pentru un timp indelungat atunci cand stati in aceeasi pozitie la birou este mare posibilitatea ca zona gatului si cea a umerilor sa devina rigide. Acest lucru poate provoca chiar si complicatii, precum spondiloza cervicala.

Scaunele ergonomice prezinta o tetiera care sustine atat capul, cat si gatul chiar si atunci cand doriti sa va intindeti. Aceasta caracteristica este deosebit de eficienta in special pentru persoanele care petrec timp la locul de munca, raspunzand la apeluri telefonic (call-center-uri).

  1. Reduce considerabil riscul aparitiei durerilor de spate

Scaunul ergonomic vine insotit de o zona special dedicata odihnei spatelui care sustine curba naturala a coloanei vertebrale. Spre deosebire de scaunele traditionale, aceste modele de pise de mobilier sunt suficient de inalte pentru a sustine intreg spatele. Anumite scaune ergonomice sunt dotate si cu o functie ce permite spatelui sa se odihneasca la un unghi mai mare de 90 de grade.

  1. Reduce presiunea exercitata asupra soldurilor

Scaunele traditionale prezinta o suprafata de sezut dura. Astfel, atunci cand adoptati o pozitie de sezut, scaunul exercita o presiune extra asupra regiunii soldurilor, ceea ce nu se intampla in cazul unui scaun ergonomic care vine insotit de o zona de sezut extrem de confortabila si special realizata.

  1. Va ajuta sa lucrati mai usor

Toate caracteristicile de care se bucura un scaun ergonomic pot fi ajustate diferitelor activitati pe care sa le desfasurati la locul de munca. Astfel, utilizatorul va beneficia de un nivel inalt de confort care sa nu ii va mai pune in pericol nici sanatatea si nici randamentul la serviciu.

Prin urmare, daca sunteti in cautarea unui astfel de scaun, va recomand sa va indreptati spre magazinul online specializat in astfel de piese de mobilier, si anume importatorscaune.ro. Pe aceasta pagina, veti fi intampinati atat de calitate inalta, cat si preturi avantajoase.