Cum poți conduce în siguranță în trafic

Atunci când alegi să faci o școală pentru categoria A și să începi să te plimbi prin oraș cu motorul trebuie să te faci vizibil și să ai și siguranță în trafic. Un motociclist trebuie să fie foarte atent la împrejurimile sale și trebuie să conducă prudent și corect. Școala de șoferi Brașov te va ajuta să înveți să conduci corect. Instructorul îți va explica cum să acționezi în trafic după indicațiile polițistului, după semnele de circulație și în funcție de situația care se petrece în acel moment.

Pentru Scoala de soferi Brasov categoria A este potrivit să deți o distanță între ține și conducătorul de autovehicule. Este potrivit să păstrezi o distanță mai mare atunci când este o mașină prin jurul tău. Trebuie să îți rezervi un timp de reacție atât pentru ține cât și pentru ceilalți șoferi din trafic. Apropierea prea mult de conducătorul de autovehicul va poate diminua vizibilitatea și condusul devine îngreunat. Este indicat să reduceți viteză în zonele cu risc înalt, cum ar fi intersecțiile sau benzile de viteză. Trebuie să acordați prioritate participanților la trafic dacă este necesar pentru a evita un posibil accident. Tuturor ne place adrenalina și o viteză puternică dar este important să acționezi numai în plină siguranță și unde sunt permise astfel de viteze mari. Poziția corectă pe motocicletă te poate scăpa de eventualele probleme pe care le poți întâmpina în trafic.

Poziția pe bandă de circulație nu te poate scapă în totalitate de accidente

Trebuie să acorzi o atenție sporită atunci când conduci o motocicletă. Este potrivit să eviți pe cât posibil unghiurile moarte ale mașinilor din jur și să circuli cu o foarte mare atenție în caz că te afli într-o astfel de situație. Este foarte important și echipamentul pentru că, cu el te poți face vizibil pe șosea dacă alegi o culoare stridentă. Ca să fi văzut ușor de toți participanții la trafic. Echipamentul negru sau închis la culoare nu atrage atenția așa de mult și acest aspect îți poate dăuna. Este potrivit să te orientezi spre echipamente în culori deschise, echipamente reflectorizante și opțional cu benzi reflectorizante și pe casca moto. Acestea va vor face foarte vizibil în trafic.

Instructorul pentru categoria A îți va aduce la cunoștiință tot ce trebuie să șți despre un echipament sigur și despre motocicletă care ți se potrivește. Instructorul îți va cunoaște capacitatea de conducere actuală și te va putea îndrumă spre o motocicletă care să ti se potrivească.