Metode eficiente de a tine pasarile departe de gradina ta de legume

Indiferent in ce regiune a lumii gradinaresti, in mod sigur exista cel putin o specie de pasare locala care sa fie atrasa de legumele tale. Pentru multi dintre noi, porumbeii, ciorile si graurii sunt cei mai mari daunatori ai culturilor. Corbii si fazanii, de asemenea, obisnuiesc sa atace culturile, in special pe cele de porumb si de cartofi.

In timp ce aceste pasari ne pot ataca oricand gradinile in care ne implicam atat de mult, atat din punct de vedere fizic, cat si financiar, din fericire exista cateva metode prin care le putem tine cat mai departe.

Ideal ar fi insa sa adoptam metode cat mai naturale si mai putin periculoase pentru micile vietuitoare. Pana la urma, cei mai multi dintre noi suntem iubitori de animale, iar pasarile fac parte din ecosistem si trebuie sa le oferim spatiu pentru a trai.

​Iata, in randurile ce urmeaza, cateva metode eficiente de a tine pasarile departe de gradina de legume, fara a le rani:

Foloseste un aparat cu ultrasunete impotriva pasarilor.

Ideal pentru pasari precum porumbei, ciori, vrabii, grauri, randunele, etc., acest tip de aparat emite ultrasunete si flashuri luminoase ce deranjeaza acesti musafiri nedoriti. Practic, in momentul in care senzorul electronic detecteaza pasarile din raza sa de atiune, aparatul incepe sa emita undele la o frecventa ce deranjeaza pasarile, determinandu-le sa se indeparteze.

De regula, aparatele cu ultrasunete impotriva pasarilor sunt eficiente pentru suprafete de pana la 100 de metri patrati. Asadar, daca dispui de o cultura de legume de mari dimensiuni, va trebui sa instalezi mai multe aparate de acest tip.

Foloseste un aparat electronic sonic ce produce sunete specifice apelurilor de primejdie si tipete ale pasarilor de prada.

O alta metoda de a alunga pasarile nedorite, fara a le omori sau a le rani, este de a instala un dispozitiv electronic care scoate niste sunete asemanatoare cu tipetele de primejdie pe care le scot, in mod natural, pasarile de prada.

Foarte usor de utilizat si de instalat, aparatul este eficient atat pentru ciori, cat si pentru grauri, porumbei, sturzi, vrabii, pescarusi, randunele, gaste, rate, mierle si ciocanitori.

Foloseste o bufnita figurina in marime naturala.

In magazinele cu produse anti daunatori se gasesc niste figurine sub forma unor bufnite in marime naturala care, prin miscarea capului la cea mai mica adiere a vantului, alunga pasarile si rozatoarele.

Asadar, bufnita iti poate tine gradina de legume protejata atat de porumbei, vrabii, ciori sau grauri, cat si de soareci sau alte rozatoare de camp.

Articole Recomandate