Friteuzele profesionale, echipamente de bucatarie accesibile si eficiente

Daca in popor exista vorba conform careia „Cine n-are batrani sa-si cumpere”, printre chefii din restaurante ar trebui sa circule dictonul potrivit caruia „Cine n-are friteuze profesionale sa-si achizitioneze!”. Aceste echipamente de bucatarie foarte accesibile si eficiente se dovedesc de nepretuit in cantine si autoserviri, pentru prepararea rapida de alimente gustoase. Ele permit frigerea uniforma a mancarurilor, in baie de ulei, garantand cele mai inalte standarde de calitate, prin comparatie cu frigerea traditionala. Gratie constructiei din otel inox, utilajele sunt rezistente si pot fi curatate cu maximum de usurinta.

echipamente bucatarie

In oferta unui furnizor cu experienta si traditie indelungata, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in restaurantele din Romania inca din anul 1992, se regasesc numeroase modele de astfel de echipamente de bucatarie: friteuze din seriile 650, 700 si 900, unele dintre cele mai performante de pe piata in prezent, cu alimentare electrica sau pe gaz, cu 1-2 cuve si suport inchis ori de banc. Ele provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel international, ceea ce le garanteaza fiabilitatea, usurinta in utilizare, randamentul si, nu in ultimul rand, durata indelungata de viata, fara necesitatea unor operatiuni de mentenanta.

Parcurgand articolul in continuare, va vom prezenta unele dintre cele mai apreciate asemenea echipamente de bucatarie disponibile pe „rafturile” magazinului online mentionat mai sus, alaturi de pretul lor si principalele functii si caracteristici tehnice. Studiindu-le, puteti alege optiunea ideala pentru localul dumneavoastra, in functie de marimea acestuia, specificul sau, precum si preferintele si bugetul de care dispuneti:

Friteuza electrica de patiserie – pret 1.770 de lei

Dimensiuni: 71,5×58,5×42,5 cm / Greutate: 24 de kg / kW electric: 9,0 / Temperatura de lucru: maximum 180 de grade Celsius / Capacitate: 25 de litri ulei / Numar cuve: 1 / Echipamente de bucatarie de banc, cu robinet de golire;

Friteuza pe gaz, de banc – pret 4.510 lei

Dimensiuni: 40x65x28 cm / Greutate: 25 de kg / kW gaz: 6,3 / Productivitate: 13-14 kg pe ora / Capacitate: 8 litri de ulei (incarcatura maxima 0,6 kg de cartofi);

Friteuza electrica dubla, de banc – pret 7.650 de lei

Dimensiuni: 70x65x28 cm / Greutate: 47 kg / kW electric: 18,0 / Capacitate: 10+10 litri ulei;

Friteuza dubla, pe gaz – pret 14.935 de lei

Dimensiuni: 80x90x87 cm / Greutate: 201 kg / kW gaz: 40 / Productivitate: 70-72 de kg pe ora / Capacitate: 22+22 litri ulei (incarcatura maxima 3 kg de cartofi inghetati per cos).

Produsele enumerate anterior vin insotite de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera), care poate fi extinsa, contra cost, la Performance Care (+390 de lei) si Premium Care (+700 de lei), pentru termene de pana la 24 de luni si facilitati splimentare (revizie anuala, training utilizare, interventie in 48 pana la 72 de ore etc.).

De asemenea, la Fresco Expert, pe langa friteuze profesionale, categoria de Echipamente de bucatarie mai include si masini de gatit si plite, modele de grill profesional, salamandre, echipamente de mentinere la cald, bain marie, bolitoare de paste (numite si multicookere), tigai basculante, marmite, echipamente pentru gastronomia asiatica (plite Teppanyaki, masini de gatit pentru wok, cuptoare Tandoori) si accesorii.