Care sunt prețurile pentru o chirie Tg Mures?

Unul dintre miturile care bântuie pe deasupra orașului este prețul exagerat al chiriilor, datorită faptului că orașul este centru universitar, care găzduiește una dintre cele mai prestigioase universități din țara noastră. Însă, acest lucru este cu totul fals. Cei ce vor alege să locuiască în chirie Tg Mures vor înțelege că prețurile sunt asemănătoare altor orașe importante din țară. Acestea sunt accesibile, iar prețul lor corespunde în funcție de mai mulți factori.

În acest oraș din inima țării, există o multitudine de locuințe de închiriat, care abia așteaptă să fie populate.

chirie tg mures la preturi avantajoase

Care sunt prețurile locuințelor de închiriat din Târgu Mureș?

Prețurile pentru o chirie vor varia în funcție de mai mulți factori cheie, precum localizarea, dimensiunea și stadiul în care se află proprietatea. Cererea imobiliară are și ea un cuvânt de spus.

În general, prețurile pentru închirierea unui apartament cu o cameră vor începe de la 800 – 1000 de lei pe lună. În același timp, un apartament cu 2 camere, poate ajunge și la 1000 – 1500 de lei pe lună.

Pentru apartamentele mai mari, chiria poate depăși chiar și 3000 de lei pe lună. Însă, totul depinde de localizarea sa, de punctele de acces și de interes din zonă și mai ales de starea locuinței.

Chiriile nu se rezumă doar la apartamente. Unii proprietari de vile s-au decis să le dea în chirie pentru sufletele tinere care tocmai intră cu pași timizi în lumea studenției. O astfel de locuință poate să fie închiriată de mai mulți prieteni, și poate ajunge să coste chiar și peste 5000 de lei lunar.

Însă, din fericire, prețul este împărțit la numărul de persoane din casă, motiv pentru care se poate ajunge la o chirie acceptabilă.

Acestea sunt doar câteva estimări legate de locuințele ce se oferă în chirie Tg Mures. Spre deosebire de alte orașe, precum Cluj-Napoca sau București, Acest oraș chiar face parte dintre cele mai accesibile chirii, în special pentru studenți.

Cum îți alegi chirie tg Mures potrivită?

Să-ți alegi locul unde vei locui pentru următoarea perioadă nu este tocmai  cea mai simplă alegere pe care o vei avea de făcut. Trebuie să ai în vedere mai mulți factori cheie, care-ți pot îngreuna sau ușura șederea în oraș.

Stabilește-ți un buget peste care nu vei trece. Analizează cât ești dispus să plătești pentru o chirie în fiecare lună și caută proprietari care se încadrează în standardele impuse de tine.

La fel de importantă este și localizarea. Dacă ești tânăr, cu siguranță vei dori să locuiești într-o zonă apropiată de locurile de divertisment ale orașului, în timp ce oamenii mai în vârstă sau familiile vor dori zone mai liniștite.

Indiferent de pretențiile pe care le ai, trebuie să ai în vedere dacă în zona locuinței există spațiu verde. Acesta poate să aibă efecte benefice asupra sănătății fizice și psihice.

Alte detalii de analizat înainte să te muți în chirie

Mărimea și configurarea locuinței este un factor decisiv. Totul depinde de nevoile și plăcerile pe care le ai. Astfel, gândește-te la numărul de camere și la modul în care-ți dorești să fie poziționate acestea.

Asigură-te că locuința se află într-o condiție bună. Astfel, sistemele electrice sau instalațiile sanitare nu ar trebui să aibă nici un defect. La fel este și în cazul pereților. Un lucru după care să te uiți este dacă cumva există sau nu mucegai în casă.

Verifică dotările locuinței. Aceasta trebuie să fie echipată cu tot ce este nevoie pentru ca tu să duci un trai normal, decent, ca orice om. Verifică dacă are:

  • apă caldă;
  • curent;
  • frigider;
  • mașină de spălat;
  • cuptor și aragaz;
  • microunde, etc.

Înainte de a „bate palma” cu proprietarul, asigură-te că ai citit cu atenție contractul de închiriere a locuinței.