Apar noi legaturi intre aplicatiile Google Workspace

Google forteaza Microsoft cu o actualizare pentru Workspace care introduce noi legaturi intre aplicatiile sale de productivitate si colaborare.

Dupa cum este detaliat intr-o noua postare pe blog, utilizatorii Google Workspace se vor putea lansa cu usurinta in diverse aplicatii din platforma de mesagerie Chat.

„In timp ce purtati o conversatie in Google Chat, acum puteti lucra mai usor in alte aplicatii Google Workspace.

Optiunile variaza in functie de context si pot include Drive, Docs, Sheets, Slides, Photos si Calendar”, a explicat Google.

„Acest lucru va face mai usor sa actionati in Google Workspace si va permite un flux de lucru mai rapid si mai fluid.”

Actualizarea va incepe sa intre in vigoare pentru utilizatorii de Android si desktop in urmatoarele doua saptamani, dar nu va ajunge pe iOS pana la sfarsitul lui Ianuarie.

Actualizare Google Workspace

De la nasterea G Suite in 2006, Google a concurat direct cu Microsoft in domeniul software-ului de birou, infruntandu-se cu faimoasa platforma Microsoft 365 Business, care gazduieste aplicatii precum Word, PowerPoint, Excel, Outlook etc.

Una dintre caracteristicile definitorii ale ofertei Microsoft 365 este integrarea stransa intre aplicatii si servicii, extinzandu-se pana la sistemul de operare Windows (sa nu uitam ca poate functiona si sub Windows 8.1 cat si sub Windows 10 sau Windows 11) pe care ruleaza majoritatea dispozitivelor de afaceri. si, desi Google a furat startul cu Microsoft cand a fost vorba de modelul bazat pe cloud, aplicatiile individuale G Suite s-au simtit mult mai izolate.

Cu toate acestea, cand Google si-a redenumit pachetul de productivitate Workspace anul trecut, compania a anuntat ca va depune un efort concertat pentru a crea o „experienta de utilizator mai profund integrata”, prin imbunatatirea nivelului de interoperabilitate intre diferitele sale aplicatii de productivitate.

Cea mai recenta actualizare Workspace face progrese pentru atingerea acestui obiectiv, dar este doar una dintre numeroasele imbunatatiri pe care Google le-a adus in ultimele luni in ceea ce priveste interoperabilitatea.

In Iunie 2021, de exemplu, compania Microsoft a anuntat o integrare intre Chat si Calendar, care ii ajuta pe utilizatori sa se conecteze rapid cu colegii inainte sau dupa o intalnire.

Aceasta a fost urmata ulterior de o integrare separata care permite utilizatorilor sa partajeze documente si mesaje cu participantii la intalnire din cadrul marcatorului de calendar.

Intre timp, la evenimentul sau anual Cloud Next, Google a anuntat ca va investi mult in Workspace Marketplace, biblioteca de aplicatii terta parte care deserveste suita sa de produse.

Scopul este de a crea modalitati de a extinde functionalitatea serviciilor sale si de a reduce numarul de aplicatii pe care lucratorii trebuie sa jongleze simultan.

Desi aceste actualizari pot parea nesemnificative in mod izolat, fiecare contribuie la obiectivul de a imbina Google Workspace intr-un mod care va face ca experienta utilizatorului sa se simta mai putin dezarticulata si mai coerenta.